Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić: Pozvao sam prijateljske UAE da pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na KiM
Hronika

Aleksandar Vučić: Pozvao sam prijateljske UAE da pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na KiM

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 21. septembar 2023.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić "detaljno je informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji" ministra spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeika Abdulu bin Zajeda Al Nahjana u Njujorku.

Vučić je sinoć bio na prijemu koji je povodom 78. Generalne skupštine UN u Njujorku priredio ministar spoljnih poslova UAE.

„Razmenili smo mišljenja o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja Generalne skupštine UN a šeika Abdula sam detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Pozvao sam prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima“, naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić je dodao da je zamolio šeika al Nahjana da predsedniku Emirata šeiku Muhamedu bin Zajedu al-Nahjanu prenese srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će ponovo posetiti Srbiju.

„Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom“, napisao je Vučić.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner