Početna strana > Hronika > Aleksej Puškov: Ludilo koje je sada zahvatilo Zapad slično je onom koje je zahvatilo Evropu uoči Prvog svetskog rata. Samo slep čovek ne vidi da se NATO punom brzinom kreće ka direktnom vojnom sukobu sa Rusijom
Hronika

Aleksej Puškov: Ludilo koje je sada zahvatilo Zapad slično je onom koje je zahvatilo Evropu uoči Prvog svetskog rata. Samo slep čovek ne vidi da se NATO punom brzinom kreće ka direktnom vojnom sukobu sa Rusijom

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 29. januar 2023.

Ludilo koje je sada zahvatilo Evropu slično je onome što je bilo pre Prvog svetskog rata, kada su sve zemlje pokušavale da se bore jedna protiv druge, rekao je Aleksej Puškov, predsednik Komiteta za informacionu politiku i interakciju sa medijima Saveta Federacije.

„Ludilo koje je sada zahvatilo Zapad slično je onom koje je zahvatilo Evropu uoči Prvog svetskog rata, kada su strane neobuzdano težile da se obračunaju jedna s drugom“, saopštio je Puškov.

Senator je dodao da „samo slep čovek ne vidi da se NATO kreće punom brzinom ka direktnom vojnom sukobu sa Rusijom, odbacujući sva ograničenja i granice vojne podrške Ukrajini koje je prethodno nametnula sama alijansa“.

„Pre šest meseci Bajden je rekao da je isporuka tenkova `Treći svetski rat`. Sada je za njegovu administraciju odluka o tenkovima prošla faza, sada NATO već razgovara o snabdevanju Kijeva borbenim avionima. Da, ministar odbrane Nemačke tvrdi da isporuke borbenih aviona ne dolaze u obzir, ali su ranije u Berlinu isto rekli i za tenkove“, dodao je Puškov.

Puškov je napomenuo i da je Nemačka „kao država preslaba da se odupre spoljnom pritisku Poljaka i baltičkih država, koji su dugo diktirali njenu spoljnu politiku, kao i unutrašnjem pritisku žestokih pristalica `rata do poraza Rusije`".

„Nije ostalo ni traga od racionalnosti Zapadne Evrope i njenih lidera, koji su šezdesetih i osamdesetih godina 20. veka pomogli da se izbegne eskalacija hladnog rata sa SSSR-om u vrući rat. Sve lekcije prošlosti su zaboravljene“, zaključio je Puškov.

(Vostok)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner