Početna strana > Hronika > Anatolij Antonov: Rusija bi namerni napad na svoju letelicu u neutralnom vazdušnom prostoru smatrala otvorenom objavom rata
Hronika

Anatolij Antonov: Rusija bi namerni napad na svoju letelicu u neutralnom vazdušnom prostoru smatrala otvorenom objavom rata

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16. mart 2023.

 Rusija bi namerni napad na svoju letelicu u neutralnom vazdušnom prostoru smatrala otvorenom objavom rata, a Moskva nije ta koja traži konfrontaciju, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Namerni napad na rusku letelicu u neutralnom vazdušnom prostoru nije samo kršenje međunarodnog prava, već otvorena objava rata najvećoj nuklearnoj sili. Oružani sukob između Rusije i SAD bi se radikalno razlikovao od rata koji preko posrednika Amerikanci vode iz daljine protiv nas u Ukrajini", upozorio je Antonov, prenosi Tas.

Ruski ambasador je ovo saopštio reagujući na izjavu senatora iz Južne Karoline Lindžija Grejema koji je juče kritikovao američkog predsednika DŽozefa Bajdena zbog, kako tvrdi, isuviše blagog pristupa prema Rusiji.

Grejem je saopštio i da bi SAD trebalo da sruše svaki ruski vojni avion koji se približi nekoj američkoj letelici u vazdušnom prostoru iznad otvorenog mora. Antonov je odgovorio da "pozivi nekih američkih zvaničnika u velikoj meri prevazilaze zdrav razum".

(Tanjug-Tas)

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner