Početna strana > Hronika > AP: Oko 63 posto Amerikanaca sumnja u "mentalno zdravlje" DŽozefa Bajdena
Hronika

AP: Oko 63 posto Amerikanaca sumnja u "mentalno zdravlje" DŽozefa Bajdena

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 04. mart 2024.

 Oko 63 posto Amerikanaca sumnja u "mentalno zdravlje"američkog predsednika DŽozefa Bajdena, pokazuje anketa sprovedena u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

U istraživanju koje je sprovela Associated Press (AP) s NORC Centrom za javne poslove, 1.102 ispitanika starijih od 18 godina odgovaralo je na pitanje o mentalnom zdravlju američkog predsednika i koliko će moći da obavlja predsedničku funkciju.

Dok je 63 posto učesnika izjavilo da ne veruje u „mentalno zdravlje“ predsednika Bajdena, 20 posto je reklo da veruje, a 17 posto da ima poverenja.

Odgovarajući na isto pitanje o bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu, 57 posto ispitanika izjavilo je da sumnja u Trumpovo „mentalno zdravlje“, dok je 28 posto reklo da mu veruje, a 15 posto da mu donekle veruje.

U istraživanju je takođe navedeno da je 67 posto učesnika izjavilo da ne odobrava Bajdenovu politiku u vezi sa izraelskom okupacijom Gaze, dok je 31 posto odobravalo njegov stav.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer navela je da nema „nove zabrinutosti“ za njegovo zdravlje, prema nalazu lekara Kevina O’Konora.

„Predsednik Bajden je 81-godišnji, zdrav, aktivan, snažan čovek. On je u dobroj formi da uspešno obavlja predsedničke dužnosti, uključujući glavnog izvršnog direktora, šefa države i vrhovnog komandanta“, objavljeno je u izveštaju.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner