Početna strana > Hronika > Avdulah Hoti: U Prištini boravi grupa eksperata iz SAD, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na Gazivode
Hronika

Avdulah Hoti: U Prištini boravi grupa eksperata iz SAD, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na Gazivode

PDF Štampa El. pošta
utorak, 20. oktobar 2020.

 PRIŠTINA - U Prištini boravi grupa eksperata iz SAD, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju Gazivode, potvrdio je premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti. On je izjavio da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti.

Da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i tamošnja američka ambasada, koja je navela da je u ponedeljak delegacija predvođenja predstavnicima odseka Stejt departmenta za energetiku i sa provajderima za energiju i poslovnim liderima došla, kako bi razgovarali o diverzifikaciji energije.

"Diverzifikacija kosovskih izvora energije - uključujući prelazak na održive alternative - ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima - širom regiona i preko granica - može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo i Srbiju", objavila je ambasada na svom Fejsbuku.

Jedna tačka Vašingtonskog sporazuma odnosi se na pravo zajedničkog korišćenja akumulacije Gazivode, a i Beograd i Priština su se složili da će raditi zajedno sa odsekom Stejt departmenta za energetiku.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner