Početna strana > Hronika > Benjamin Netanjahu: Izrael će sa operacijom u Rafi, čak i ako bude odložena zbog sporazuma o primirju, biti nadomak potpune pobede
Hronika

Benjamin Netanjahu: Izrael će sa operacijom u Rafi, čak i ako bude odložena zbog sporazuma o primirju, biti nadomak potpune pobede

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26. februar 2024.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će ofanziva u Rafi, i ako bude odložena zbog prekida vatre, omogućiti Izraelu da bude nadomak potpune pobede.

„Potpuna pobeda nam je na dohvat ruke, ne za nekoliko meseci, već za nekoliko nedelja, kada počnemo sa operacijom“, rekao je Netanjahu u intervjuu za američki televizijski kanal Si-Bi-Es (CBS).

Rafa je „poslednje uporište“ palestinskog pokreta Hamas u očima premijera Izraela koji je odlučan da, uprkos upozorenjima međunarodne zajednice, tamo pokrene kopnenu ofanzivu kako bi porazio Hamas i oslobodio taoce koji se drže u Pojasu Gaze.

Prema podacima UN-a, oko 1,5 miliona ljudi nalazi se u Rafi, gradu koji se nalazi na granici sa Egiptom. Taj granični prelaz je sada zatvoren.

„Ako postignemo sporazum (o primirju), to (ofanziva) će na neki način biti odloženo, ali će se desiti“, dodao je izraelski premijer.

Ranije danas je saopšteno da je „pronađen zajednički jezik“ tokom nedavnih pregovora u Parizu u cilju postizanja primirja u Pojasu Gaze.

(Beta , AP)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner