Početna strana > Hronika > BIRODI: Ambasadorke Nemačke u Srbiji Anke Konrad prisustvom polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike u Čačku saučestvovala je u funkcionerskoj kampanji Aleksandra Vučića
Hronika

BIRODI: Ambasadorke Nemačke u Srbiji Anke Konrad prisustvom polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike u Čačku saučestvovala je u funkcionerskoj kampanji Aleksandra Vučića

PDF Štampa El. pošta
utorak, 28. maj 2024.

Biro za društvena istraživanja (Birodi) saopštio je danas da je učešće nemačke ambasadorke Anke Konrad u funkcionerskoj kampanji Aleksandra Vučića suprotno ukazivanju o potrebi borbe protiv korupcije u Srbiji.

Ambasadorka Anke Konrad, svojim prisustvom polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike kompanije PVO (PWO) grupa u Čačku, saučestvovala je u funkcionerskoj kampanji člana Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nosilac liste na izborima za skupštinu Grada Čačka, naveo je Birodi u saopštenju.

Organizovanje polaganja kamena temeljca kompanije PVO grupe u nedelji pred izbore u Čačku, kako je konstatovao Birodi, može se smatrati poslovno neeetičnim činom, jer su pristali da budu deo funkcionerske kampanje nosioca liste Aleksandra Vučića.

Kako je naveo Birodi, takvo postupanje ambasadorke Nemačke u suprotnosti je s potrebom za borbom protiv korupcije u Srbiji koju naglašava sama ambasadorka Konrad, a koju Birodi pozdravlja kao organizacija koja od 2010. promoviše koncept „Gradovi protiv korupcije“.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner