Početna strana > Hronika > Borko Puškić: Država hitno da uključi Rusiju u pregovore oko KiM
Hronika

Borko Puškić: Država hitno da uključi Rusiju u pregovore oko KiM

PDF Štampa El. pošta
sreda, 29. mart 2023.

Sa pozicije parlamentarne političke organizacije, Srpski pokret Dveri poziva aktuelni režim da pod hitno inicira uključivanje Ruske Federacije u pregovore koji se u međunarodnoj zajednici vode na temu Kosova i Metohije.

Jedino na taj način mogu se zaštiti međunarodno pravo i interesi Srba i Srbije, jer se svako drugo rešenje pokazalo kao međunarodna prevara kolektivnog zapada, slična onoj koja se nalazila u pozadini Minskih sporazuma. Veća uloga Ruske Federacije, koja je u više navrata dala jasan signal Srbiji da očekuje naš poziv za uključivanje u pregovore, predstavljala bi ključni momenat u odbrani teritorijalnog integriteta Srbije, njenog Ustava, ali i međunarodnog prava u celini. Licemerje NATO zemalja, koje nakon okupacije Kosova i Metohije 1999. godine i pogroma na svemu što je srpsko 2004. godine, se gradilo kroz razne faze, počevši od Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, preko „fus nota“ i prenosa nadležnosti energetskog sistema, zatim instalacije sedam vojno policijskih baza, dok svoju kulminaciju doživljava sada, ispostavljanjem ultimatuma sa eufemističkim nazivom francusko-nemački plan, koji za cilj jedino ima zaokruživanje državnosti lažne države Kosovo.

Dveri ističu da samo učešćem Rusije u pregovorima Srbija ima manevarski prostor da poništi sve dosadašnje štetne sporazume i da odmah i u celosti odbaci ultimativni NATO plan. Naglašavamo da je za ostvarivanje ovog plana dovoljna samo volja države Srbije da pregovore o KiM istrgne iz kandži Evropske unije i vrati ih tamo gde im je i mesto, u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, u kome će uloga Rusije u rešavanju ovog pitanja biti ključna i svakako u skladu sa interesima države Srbije.

Predsednik Republike Srbije neskriveno pokazuje spremnost da se čak i kršenjem Ustava sopstvene države i kapitulacijom dodvori zapadnim mentorima koji su ga i doveli na vlast i od čije volje zavisi i njegov opstanak na vlasti

Osvrćući se na svoju uobičajenu strategiju, kojom na sve načine inicira podele u srpskom društvu jer samo na osnovu tih podela može opstati njegov autoritativni antiustavni status, predsednik Republike Srbije neskriveno pokazuje spremnost da se čak i kršenjem Ustava sopstvene države i kapitulacijom dodvori zapadnim mentorima koji su ga i doveli na vlast i od čije volje zavisi i njegov opstanak na vlasti. U prilog tome govori činjenica da je njegova propagandna mašinerija usmerila sve svoje resurse upravo na onaj deo javnog mnjenja i njihove predstavnike oličene u državotvornoj opoziciji, targetirajući nas uzročnicima tobožnje buduće izolacije i nestabilnosti.

Jasno je da Aleksandar Vučić konstantno gubi poverenje građana centralne Srbije, ali i Srba sa obe strane Ibra koji, čuvajući kako sebe tako i Srbiju na Kosmetu, odbacuju pomenuti sporazum jer ih isti ostavlja na milost i nemilost NATO-separatističkim vlastima u Prištini.

Ističemo da je paralelno sa napadima na protivnike francusko-nemačkog ultimatuma u toku i medijska priprema javnog mnjenja za prihvatanje kapitulacije koju zdušno podržava Dragan Đilas i njegova stranka, a sve pod plaštom puta u Evropsku uniju u čijem ćemo se zagrljaju, po rečima ovih evropejaca, naći koliko već 2030. godine. Ova teza SSP-a tačna je isto koliko i teza da će nas zbog Kosova i Metohije napustiti strani investitori koji pritom ni u drugoj godini rata koji se još uvek vodi na ukrajinskom frontu, zbog sopstvenih interesa, nisu napustili ni samu Rusiju.

Kao opasnu intenciju Aleksandra Vučića, njegovih piona iz vlasti i lažne takozvane građanske opozicije, primećujemo i sve češće navode kojima se tobože istovremeno busaju u grudi dosadašnjim neuvođenjem sankcija Ruskoj Federaciji, ali pritom i ističu spremnost da to učine ako nas okolnosti na to primoraju. Na ovaj način, Aleksandar Vučić bi uz podršku dela tzv. građanske opozicije zakucao i poslednji ekser nezavisnosti države Srbije, što građani sigurno neće dozvoliti i čemu će se državotvorna opozicija, kao i svi politički elementi unutar i van institucija našeg društva, oštro suprotstaviti.

Na kraju ovog teksta dodajem i jedan, na ovu situaciju apsolutno primenjiv, citat vladike Njegoša:

„Vuk na ovcu svoje pravo ima,
ka tirjanin na slaba čovjeka.
Al’ tirjanstvu stati nogom za vrat,
dovesti ga k poznaniju prava,
to je ljudska dužnost najsvetija.“

Autor je narodni poslanik i član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

(Dveri)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner