Početna strana > Hronika > Boško Obradović: Vučić da podnese ostavku zbog pristanka da tzv. Kosovo uđe u međunarodne organizacije
Hronika

Boško Obradović: Vučić da podnese ostavku zbog pristanka da tzv. Kosovo uđe u međunarodne organizacije

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16. mart 2023.

U intervjuu za „Euronjuz“ na engleskom jeziku predsednik Republike Aleksandar Vučić nedvosmisleno je javno potvrdio da je spreman da podrži ulazak lažne države Kosovo u razne međunarodne organizacije, što predstavlja otvoreni čin priznanja kosovske nezavisnosti sa najviše državne funkcije. Zato nema druge mogućnosti već da predsednik Republike zbog ovog javnog čina kršenja Ustava i svoje predsedničke zakletve hitno podnese ostavku.

Iz onoga što je javno rekao i potvrdio proističe da se Aleksandar Vučić više neće protiviti da tzv. „Kosovo“ sa celokupnom srpskom istorijskom kulturnom baštinom bude primljeno u UNESKO? Sa imovinom Srpske Pravoslavne Crkve, patrijaršijskim Pećkim Tronom, Dečanima, Gračanicom, Ljeviškom, Zočištem, Dragancem i još više od 1000 srpskih svetinja? Da li će posle toga sva naša kulturna baština i svetinje na KiM ostati srpske ili postati albanske, uz saglasnost vrha naše države? Sa tim se očigledno Vučić javno saglasio, kao i za prijem lažne države Kosovo u Interpol, EU, NATO, UN… To srpski narod treba da zna. Što se tiče ulaska u Savet Evrope pilatovski pere ruke, govoreći da prištinskim separatistima za pokretanje procedure „nije potrebna Srbija za to“. A zašto do sada nisu uspeli da pokrenu proceduru za to i šta država Srbija trenutno radi na međunarodnom diplomatskom planu da ih u tome spreči?

Posle Vučićeve javne saglasnosti da lažna država Kosovo može da uđe u razne međunarodne organizacije dodatno će biti pojačan pritisak na sve države unutar EU i NATO koje nisu priznale secesiju naše južne pokrajine da i one priznaju kosovsku nezavisnost. Jer, zašto bi oni bili veći Srbi od Srba i zašto bi se oni dalje protivili priznanju lažne države Kosovo ako je predsednik Srbija pristao na to?

Ovom Vučićevom izjavom ugrožen je sam opstanak srpskog naroda i države ne samo na Kosovu i Metohiji. Zato ga pozivam da podnese ostavku na funkciju predsednika Republike i svoju novu politiku prema KiM prvo kandiduje na vanrednim izborima.

Očekujem da će istu poruku dobiti i od više hiljada patriota sabranih na sutrašnjem velikom nacionalnom okupljanju u Beogradu ispred Hrama Svetog Save u 18 časova, odakle će krenuti šetnja do Predsedništva povodom godišnjice martovskog pogroma nad Srbima na KiM 2004. godine. Biće to jedno svenarodno upozorenje predsedniku Republike da je put kojim je krenuo protivustavan i kapitulantski, da niko za to nije glasao kada je zaokružio njegovo ime na izborima i da mora da podnese ostavku i vrati mandat narodu.

(Dveri)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner