Početna strana > Hronika > Bratislav Gašić: Akcija predaje oružja teče fantastično. Do sada predato 68.000 komada ubojnih sredstava i oružja
Hronika

Bratislav Gašić: Akcija predaje oružja teče fantastično. Do sada predato 68.000 komada ubojnih sredstava i oružja

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 05. jun 2023.

 BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas da je do sada predato 68.000 komada ubojnih sredstava i oružja i da akcija predaje oružja teče veoma dobro.

"Akcija teče fantastično, zahvaljujem se građanima Srbije što su razumeli državno rukovodstvo i želju svih nas da bezbednost građana bude na mnogo višem nivou, da svaki taj metak koji bude vraćen je potencijalno sačuvan život", rekao je Gašić za Tanjug prilikom obilaska novih i rekonstruisanih objekata MUP-a u Beogradu.

On je istakao da će se videti da li će akcija biti produžena.

"U dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Vlade Anom Brnabić videćemo da li ćemo da produžimo akciju, jer je kontinuitet predaje neprestan i jednak", dodao je on.

Gašić obišao prvu "pametnu" stanicu u Srbiji, otvaranje u septembru

Ministar unutrašnjih poslova Srbije obišao je prvu "pametnu" policijsku stanicu u Srbiji, u Bulevaru Vudroa Vilsona, i najavio da se njeno otvaranje očekuje u septembru.

Gašić je obišao i renoviranu stanicu u Savskoj ulici u Beogradu i objekat MUP-a u ulici Kneza Miloša koji je takođe renoviran kako bi se poboljšali uslovi za rad pripadnicima MUP-a, a usluge građanima pružale na efikasniji i brži način.

On je naveo da će "pametna" stanica funkcionisati po principu "pametne" stanice u Dubaiju gde će građani beskontaktno, bez zadržavanja i čekanja moći da izvade sva svoja lična dokumenta.

Gašić je rekao za Tanjug da je ovaj projekat rađen u saradnji sa policijom Dubaija i po principu njihove pametne stanice.

"Očekujem da direktor policije Dubaija bude naš gost u septembru i da ćemo tada moći zvanično da je otvorimo. Ona je spremna, ali želimo da sisteme uskladimo, uredimo, da možemo građanima da pružimo punu uslugu", rekao je ministar.

On je dodao da MUP mora da prati razvoj savremenih tehnologija kako bi se što bolja usluga pružala građanima u svim sektorima.

"Srbija 21. veka, Srbija digitalizovana, Srbija koja i najveći bruto društveni dohodak ostvaruje izvozom IT tehnologija. Ministarstvo unutrašnjih poslova mora da prati korak Vlade Srbije i svih ostalih ministarstva, nove E-uprave i da olakša i ubrza dolaženje do dokumenata koje MUP u velikoj meri izdaje", istakao je on.

Gašić je dodao da je rekonstruisana i policijska stanica u Savskoj ulici, koja će biti otvorena i na usluzi građanima 12. juna.

Ministar je obišao i rekonstruisani objekat MUP-a u ulici kneza Miloša 101 u okviru kojeg se nalazi operativna služba, služba za specijalne istražne metode i tehnike.

Kako je istakao ministar pojedine službe u ovom objektu su već danas krenule sa radom.

On je posetio Centar za izradu ličnih dokumenata i deo za personalizaciju putnih isprava svih građana Srbije koji se nalaze u ovoj zgradi, gde se u punom kapacitetu dnevno napravi 13.000 pasoša i od 7.000 do 13.000 drugih putnih isprava- ličnih karti, saobraćajnih dozvola.

"U kontekstu proslave Dana MUP-a i Dana policije, 119 godina postojanja policije Srbije, evo i danas i čitave ove nedelje imaćemo niz objekata koje ćemo građanima Srbije i Beograda staviti na raspolaganje. Želimo da pokažemo kako policija Srbije nastupa prema njima, kakve će usluge da imaju i koliko će bolji kvalitet usluga imati u novim, ali i sređenim objektima MUP-a", istakao je Gašić.

(Tanjug)