Početna strana > Hronika > Darko Mladić: Zdravstveno stanje Ratka Mladića veoma teško
Hronika

Darko Mladić: Zdravstveno stanje Ratka Mladića veoma teško

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26. februar 2024.

Zdravstveno stanje bivšeg komandanta vojske RS Ratka Mladića je veoma teško i on bi trebalo da bude pušten iz zatvora na lečenje da su u Hagu poštovani međunarodno-pravni humanitarni standardi, rekao je njegov sin Darko Mladić.

On je istakao da je Mladiću potrebna svakodnevna kvalifikovana medicinska njega i da se sa time u neformalnim razgovorima slažu i stručnjaci u tribunalu.

"General sada ima 82 godine. Videćemo da li se u dogledno vreme može postići da on bude oslobođen radi lečenja. Naravno, osim ako ne žele da svojim neradom eliminišu Ratka Mladića", rekao je Mladićev sin za "Rusku gazetu", prenosi RTRS.

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske završio je nedavno preglede Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu.

Kako je ranije preneo RTRS, tim je stupio u kontakt i sa Stojanom Župljaninom, koji je sa Mladićem u pritvorskoj jedinici, a koji je lekarima preneo značajne podatke o Mladićevim zdravstvenim problemima.

"Od Župljanina smo uzeli podatke kolike su mogućnosti Mladića pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti što će doprineti našem generalnom nalazu, odnosno konzilarnom mišljenju koje ćemo dostaviti Haškom tribunalu", rekao je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić, koji je predvodi tim u Hagu.

(RTV)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner