Početna strana > Hronika > Dmitrij Medvedev: EU i dalje veruje da će banderovska država postojati do 2030.
Hronika

Dmitrij Medvedev: EU i dalje veruje da će banderovska država postojati do 2030.

PDF Štampa El. pošta
sreda, 04. oktobar 2023.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF prokomentarisao je izjavu šefa Evropskog saveta Šarla Mišela da će Ukrajina ući u EU do 2030. godine.

Političari Evropske unije, koji govore o nameri da prime Ukrajinu u EU do 2030. godine, i dalje veruju da će "sadašnja banderovska država" opstati do tada, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da postoji mogućnost da Ukrajina uđe u EU do 2030. godine. To znači da u EU veruju da će sadašnja banderovska država izdržati do tada", napisao je Medvedev na Telegramu.

Naime, ranije je Šarl Mišel rekao za "Špigl" da bi Ukrajina, ukoliko ispuni sve potrebne uslove, mogla da uđe u EU 2030. godine.

"Ukrajina i druge zemlje kandidati moraju sprovesti reforme, boriti se protiv korupcije i ispuniti zakonske uslove. Nama u EU treba da bude jasno šta želimo da postignemo zajedno, koji su nam prioriteti i na šta želimo da potrošimo novac. I moramo da ubrzamo naše procese donošenja odluka", rekao je Mišel u intervjuu za nemački ''Špigl''.

Predsednik Evropskog saveta je naveo da to "neće biti lak zadatak", ali je pozvao da se ne gubi vreme, podsetivši da "zemlje Zapadnog Balkana čekaju da uđu u EU već 20 godina".

(RT Balkan)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner