Početna strana > Hronika > Dragan Đilas: Srbiji je mesto u EU. SSP bi uvela Srbiju u EU do 2030. godine. Srbija treba da uvede delimične sankcije Rusiji
Hronika

Dragan Đilas: Srbiji je mesto u EU. SSP bi uvela Srbiju u EU do 2030. godine. Srbija treba da uvede delimične sankcije Rusiji

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 02. april 2023.

 Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je cilj SSP da Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije odu sa vlasti, a da na vlast ne dođu ekstremisti poput Dveri i zavetnika čiju politiku smatra opasnom po Srbiju.

Đilas je za Politiku rekao da su rast cena hrane, veća zaduženost, nepovoljan sporazum sa Prištinom, loš položaj zaposlenih u zdravstvu, prosveti i pravosuđu i parlament koji bi trebalo da predstavlja ogledalo Srbije, a pretvorio se u rijaliti, pokazali krizu vlasti i da je u takvoj situaciji logično raspisati izbore.

Upitan da li se oseća odgovornim što ovog proleća nema beogradskih izbora, Đilas je rekao da izbore nije obećao on, već predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Nažalost obećanje dato građanima nije ispunio. Zbog toga je nastavljeno ruiniranje Beograda. Da li verujete da se danas u Beogradu ne gradi nijedna osnovna škola, obdanište, dom zdravlja, nijedna fiskulturna sala“, naveo je Đilas.

On je dodao da SSP smatra da novac treba ulagati u obrazovanje, a ne u naoružanje i da se razvoj zemlje ne može bazirati samo na stranim investicijama već i na razvoju domaće privrede.

Đilas se zalaže da Srbija postane članica Evropske unije jer po svemu pripada Evropi, i obećeva da bi SSP uvela Srbiju u EU do 2030. godine, a da zato Srbija treba da uvede delimične sankcije Rusiji.

„Znam da je većina naroda protiv delimičnog uvođenja sankcija Rusiji, ali znam kakvu cenu plaćamo i tek ćemo da plaćamo ako to ne uradimo“, rekao je lider SSP.

Istakao je da nije menjao stav o iskopavanju litijuma i da veruje da ga ne treba iskopavati dok tehnologija ne dostigne nivo koji će omogućiti da Srbija iskoristi rude, a da to ne uništi život građana.

(Beta-Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner