Početna strana > Hronika > Duško Knežević: Kada se vratim u Crnu Goru, ili ja, ili Milo Đukanović mora da završi u zatvoru
Hronika

Duško Knežević: Kada se vratim u Crnu Goru, ili ja, ili Milo Đukanović mora da završi u zatvoru

PDF Štampa El. pošta
sreda, 23. septembar 2020.

 Crnogorski biznismen Duško Knežević najavio je da će njegovi pravnici pripremiti teren za njegov povratak u zemlju čim se bude formirala "demokratska vlast".

Knežević se nalazi u Londonu zbog prijave za pranje novca koje je protiv njega podnela vlast u Crnoj Gori.

"Narod je shvatio da je vreme da korumpiranom režimu dođe kraj. Izašao je u velikom broju na izbore. Litije su pokazale da je snaga u narodu veoma velika i zbog napada na crkvu su pokrenule mnoge i preokrenule neke koji su dosad glasali DPS, a dobro organizovana opozicija ovaj put je uspela da bude na visini zadatka", rekao je Knežević za portal Demostat.

On je ocenio da je nemoguće formiranje kohabitacione Vlade sa Đukanovićem i dodao da, kada se on vrati u Crnu Goru, jedan od njih dvojice mora da završi u zatvoru.

Knežević je rekao da će novoj crnogorskoj vlasti biti veoma teško jer je DPS Mila Đukanovića opljačkao budžet i sve resruse, a da velika zaduženja stižu naplatu.

Govoreći o odnosima sa Srbijom, Knežević je rekao da se zalaže za najbolje moguće ekonomske odnose, ukidanje granice, omogućavanje slobodnog protoka ljudi, robe i kapitala. "Mini Šengen je po meni vrlo zanimljiv projekat za sve članice Zapadnog Balkana", rekao je on.

(B92)