Početna strana > Hronika > Dveri: Članstvo lažne države *Kosovo u međunarodnim institucijama je direktna posledica Vučićeve politike
Hronika

Dveri: Članstvo lažne države *Kosovo u međunarodnim institucijama je direktna posledica Vučićeve politike

PDF Štampa El. pošta
utorak, 28. maj 2024.

 Prihvatanje lažne države Kosovo u Parlamentarnu skupštinu NATO posledica je pogubne politike Aleksandra Vučića kroz prihvatanje Francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa, čime je naneta velika šteta srpskim nacionalnim interesima. Svedoci smo da je došla na naplatu pogubna politika SNS prema Kosovu i Metohiju, najpre kroz proglašenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici i najave prijema lažne države Kosovo u Savet Evrope, pa sve do prijema 15% srpske teritorije, odnosno AP Kosova i Metohije u agresorsku organizaciju kakav je NATO. Ovakvom odlukom NATO-a, grubo je prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN. Napominjemo da ova vlast nije uradila ništa konkretno i konstruktivno da da bi se to sprečilo. Naprotiv, to je dokaz da je Aleksandar Vučić što usmeno i tajno, što pismeno Aneksom Ohridskog sporazuma prihvatio i obavezao se na sprovođenje francusko-nemačkog plana. 

Prihvatanjem antiustavnog Francusko-nemačkog plana i Ohridske mape puta, kao i Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, Vučić se direktno saglasio s ulaskom lažne države Kosovo u sve međunarodne organizacije, pa i NATO skupštinu, Savet Evrope, Interpol, Unesko… Sreća po Srbiju pa u UN Ruska Federacija ima prava i volje da podnese veto za prijem lažne države Kosovo u UN i ona pokazuje da se ponaša državotvornije po naše interese nego predstavnici vlasti Republike Srbije.

Prijem lažne države Kosovo u Parlamentarnu skupštine NATO je ozbiljan povod da naša država odustane od stamotne i intezivne saradnje sa NATO agresorom koji je i okupirao Kosovo i Metohiju i pokazao svoje stvarne namere da otme deo srpske teritorije. Umesto da obnovi zahtev za ratnu odštetu, aktuelna vlast, iz godine u godinu, odrđava vojne vežbe sa NATO poput „Platinastog vuka“, glumeću vojnu neutralnost, dok u stvarnosti krši Ustav, zakone i donesene rezolucije i deklaracije o neutralnosti u NSRS.

Kao državotvorna politička organizacija, Dveri zahtevaju i insistiraju na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Srbi su danas na Kosovu i Metohiji postali su najugroženija etnička grupa u Evropi i to pod budnim okom secesionističkih vlasti u Prištini.

(Dveri-NSPM)