Početna strana > Hronika > Dveri, Zavetnici, DSS i POKS: SNS hoće da spreči skup za odbranu KiM u petak u Beogradu, prete prevoznicima i vrše pritisak na zaposlene
Hronika

Dveri, Zavetnici, DSS i POKS: SNS hoće da spreči skup za odbranu KiM u petak u Beogradu, prete prevoznicima i vrše pritisak na zaposlene

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16. mart 2023.

Parlamentarne stranke Novi DSS, Zavetnici, Dveri i POKS, koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom, objavile su da bez obzira na opstrukcije koje čini Srpska napredna stranka (SNS), očekuju masovan odziv građana na nacionalnom okupljanju za odbranu Kosova i Metohije, zakazanom za petak, 17. marta u Beogradu.

Na delu je nezapamćena zloupotreba državnog aparata u svrhu očuvanja na vlasti jednog čoveka, koji želi po svaku cenu da sprovede protivustavan i antisrpski sporazum EU za Kosovo, ocenjuju te stranke u saopštenju.

Istuču da „SNS na sve načine pokušava da spreči građane da dođu na uredno prijavljen skup u Beogradu i iskažu svoje protivljenje de fakto priznanju nezavisnosti lažne države Republike Kosovo, koja je predviđena francusko – nemačkim sporazumom“.

U saopštenju tih stranaka navodi se da su mnogi prevoznici sa kojima su građani, koji su želeli da prisustvuju, imali dogovor o prevozu bili prinuđeni da otkažu svoje usluge i da vrate uplaćeni novac pod pritiskom naprednjačkog državnog aparata.

Najčešće pretnje su im, kako tvrde te četiri strake, uputile lokalne vlasti najavljujući da će im poslati sve moguće inspekcije i zatvoriti firmu, ali i policija koja ih šalje na vanredni tehnički pregled vozila.

Osim toga, zaposlenima iz opozicionih stranaka koji rade u javnom sektoru određuje se rad u drugoj smeni tog dana, kako ne bi mogli da krenu na zakazani skup.

„Sve ovo neće sprečiti narod da kaže jasno ne kapitulaciji i izdaji naših nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, implementacijom sporazuma koji je prihvatio Aleksandar Vučić“, navedeno je u saopštenju.

Razumemo strah vlasti od zajedničkog skupa stranaka koje su dobile na zadnjim izborima poverenje više od pola miliona građana, ali smatramo skandaloznim metode kojima se vlast služi da pokuša da spreči ono što je nemoguće sprečiti, da se narod pobuni protiv izdaje, ističu u saopštenu ovi DSS, POKS, Dveri i Zavetnici.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner