Početna strana > Hronika > Francuska: Lider partije „Patrioti“ Florijan Filipo na demonstracijama u Parizu, u znak protesta prema Makronovoj politici naoružavanja Ukrajine, pocepao zastave EU i NATO
Hronika

Francuska: Lider partije „Patrioti“ Florijan Filipo na demonstracijama u Parizu, u znak protesta prema Makronovoj politici naoružavanja Ukrajine, pocepao zastave EU i NATO

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 04. mart 2024.

 Lider francuske nacionalističke partije Patrioti Florijan Filipo učestvovao je u demonstracijama u Parizu gde su, u znak protesta prema Makronovoj politici naoružavanja Ukrajine, pocepane zastave Evropske unije i NATO-a.

Uz snimak objavljen na njegovom Iks nalogu, Filipo je obe ove organizacije pozvao da napuste zemlju.

Makronove izjave da "ništa ne treba isključiti" o slanju zapadnih trupa u Ukrajinu Filipo ocenjuje kao "očigledno besmislene, neodgovorne, opasne, lude i zločinačke".

Štaviše, rekao je i da je Pariz doprineo eskalaciji sukoba pružanjem vojne i finansijske podrške Kijevu.

"Mi smo to znali i govorili smo od početka da to pretpostavlja prihvatanje rizika od eskalacije. Pa, eskalirali smo", dodao je on, zaključujući da ovo nije "rat Rusije protiv Ukrajine, već rat NATO-a protiv Rusije", prenosi RT Balkan.

Filipo se osvrnuo i na pitanje mogućeg snabdevanja ukrajinske vojske raketama dugog dometa "taurus", podsećajući da je Nemačka do sada odbijala da to učini.

"Očigledno, to znači da pristajete da budete borbena strana. Ali najaviti mogućnost slanja francuskih trupa, naših sinova... Hajde da ne okolišamo: ono što je Makron predložio je rat, izbijanje trećeg svetskog rata uz učešće nuklearnih sila", rekao je Filipo, dodajući da svi znamo kako bi se taj scenario, nažalost, razvijao.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner