Početna strana > Hronika > Hasan Rohani u UN: SAD ne mogu da nametnu Teheranu ni rat, a ni pregovore - Iran nije pregovaračka igračka koja se koristi tokom kampanje za predsedničke izbore
Hronika

Hasan Rohani u UN: SAD ne mogu da nametnu Teheranu ni rat, a ni pregovore - Iran nije pregovaračka igračka koja se koristi tokom kampanje za predsedničke izbore

PDF Štampa El. pošta
sreda, 23. septembar 2020.

Predsednik Irana Hasan Rohani obratio se tokom redovnog zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija gde je rekao da SAD ne može Iranu da nametnu ni rat, a ni pregovore.

Rohani je rekao da Iran nije pregovaračka igračka SAD i da ne treba da ga koriste tokom kampanje za predsedničke izbore, prenosi Rojters.

 “Bilo koja administracija nakon izbora neće imati drugog izbora nego da pravi dogovore sa Iranom”, rekao je Rohani u video poruci.

Konfrontacije između SAD i Irana pojačane su od 2018. godine kada je Donald Tramp odlučio da napusti nuklearni sporazum sa Iranom, nazivajući ga “najgorim sporazumom ikada”, nakon čega su jednostrano nametnule sankcije.

Rohani je dodao da je život pod sankcijama težak, ali da je teži život bez nezavisnosti.

“Nogu koja pritiska vrat, mi vidimo kao nogu arogancije na vratu suverenih država”, rekao je Rohani.

(Nova.rs)