Početna strana > Hronika > Holandija: Aktivisti pokreta „Pobuna protiv izumiranja“ blokiralo je u subotu jedan od glavnih puteva u Hag, protestujući zbog državnog izdvajanja za naftu i gas. Privedeno više od 750 demonstranata
Hronika

Holandija: Aktivisti pokreta „Pobuna protiv izumiranja“ blokiralo je u subotu jedan od glavnih puteva u Hag, protestujući zbog državnog izdvajanja za naftu i gas. Privedeno više od 750 demonstranata

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 29. januar 2023.

Stotine klimatskih aktivista blokiralo je u subotu jedan od glavnih puteva u Hag, prkoseći prethodnim pokušajima da spreče njihov protest.

Mnogi demonstranti mahali su zastavama u boji sa simbolom pokreta „Pobuna protiv izumiranja“. A jedan demonstrant je držao natpis na holandskom: „Ovo je ćorsokak“.

Grupa se okupila na putu A12 u blizini privremenog doma holandskog parlamenta.

Policija: Više od 750 privedenih aktivista u Hagu

Više od 750 ljudi privedeno je tokom protesta u Hagu na kojima su demonstranti tražili od holandske Vlade da obustavi izdvajanja za eksploataciju minerala, saopštila je policija.

Stotine klimatskih aktivista blokiralo je autout u oba smera, protestujući zbog državnog izdvajanja za goriva kao što su nafta i gas.

Proteste je organizovao pokret „Pobuna protiv izumiranja“.

(Srna, Juronjuz)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner