Početna strana > Hronika > Iranski predsednik Ibrahim Raisi: Ako Izrael ponovo napadne iransku teritoriju, suočiće se sa drugačijim posledicama, a nejasno je da li će od Izraela nešto ostati
Hronika

Iranski predsednik Ibrahim Raisi: Ako Izrael ponovo napadne iransku teritoriju, suočiće se sa drugačijim posledicama, a nejasno je da li će od Izraela nešto ostati

PDF Štampa El. pošta
utorak, 23. april 2024.

Iranski predsednik Ibrahim Raisi doveo je u pitanje postojanje „izraelskog režima” u slučaju novog napada jevrejske države na teritoriju Islamske republike.

„Ako Izrael ponovo napravi grešku i napadne iransku teritoriju, suočiće se sa potpuno drugačijim posledicama, a nejasno je da li će od Izraela nešto ostati“, rekao je Raisi, obraćajući se u Pakistanu studentima Univerziteta u Lahoru, prenela je agencija IRNA.

Iran je u noći 14. aprila napao Izrael stotinama raketa i dronova kao odgovor na njegov napad na konzulat Islamske Republike u Siriji. Druge zemlje su pomogle Izraelu da odbije napad: američke snage su uništile više od 80 dronova i najmanje šest balističkih projektila, saopštila je američka Centralna komanda. Francuski predsednik Emanuel Makron izvestio je da su francuske snage presrele iranske bespilotne letelice „na zahtev Jordana” kada su letele iznad njegovog vazdušnog prostora.

(Sputnjik)