Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Razgovarao sam sa Vučićem, dogovoren nastavak saradnje i jačanje koalicije SNS i SPS
Hronika

Ivica Dačić: Razgovarao sam sa Vučićem, dogovoren nastavak saradnje i jačanje koalicije SNS i SPS

PDF Štampa El. pošta
sreda, 08. februar 2023.

 Predsednik Socijlističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je razgovarao sa predsednikom Srbije i liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje dve stranke.

Dačić je za Tanjug naveo da su razovori trajali sat i po i da je dogovoren nastavak saradnje i jačanje koalicije SNS i SPS.

Odnosi SPS i SNS-a pogoršali su se posle vanredne sednice o Kosovu, održane prošle nedelje. Mediji su preneli da je predsednik SNS Aleksandar Vučić na sastanku vrha stranke rekao da je razočaran ponašanjem socijalista, a u objavi na Instagramu je kazao „brane me taman kao i svi moji koalicioni partneri“.

U svom gostovanju na Pinku u utorak uveče, Vučić je rekao da su narušeni odnosi sa SPS-om i najavio današnji sastanak sa Dačićem, na kojem je trebalo da se razgovara o odnosima koalicionih partnera.

„Ništa se neće dogoditi preko noći. Ono što se već dogodilo je značajno naručilo naše odnose. Postoje stvari koje neću da govorim. Ja ću sutra sa njim da se vidim sa njim (predsednikom SPS Ivicom Dačićem). Ne mislim da su izbori bilo kakvo dobro rešenje za našu zemlju. Imamo mnogo problema koje moramo da rešimo“, rekao je Vučić.

(Tanjug-N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner