Početna strana > Hronika > Izraelska vojska gađala iranske i sirijske ciljeve u Siriji
Hronika

Izraelska vojska gađala iranske i sirijske ciljeve u Siriji

PDF Štampa El. pošta
sreda, 18. novembar 2020.

Jerusalim – Izraelska vojska je jutros saopštila da je gađala iranske i sirijske ciljeve u Siriji kao odgovor na postavljanje eksploziva duž „linije Alfa” na severu, dok je sirijska agencija Sana javila da su trojica vojnika poginula u napadima Izraela.

„Iran i Sirija su postavili improvizovane eksplozivne naprave u blizini 'linije Alfa' da bi udarili na izraelske vojnike. Mi smo upravo gađali ciljeve iranskih snaga Kuds i sirijske vojske u Siriji”, navela je izraelska vojska na Tviteru.

Kako se navodi, u napadu su pogođene sirijske baterije raketa zemlja-vazduh, preneo je Frans pres.

Pozivajući se na vojne izvore, agencija Sana je javila da je Izrael napao „južnu oblast” i da su „ubijena trojica vojnika, jedan vojnik je ranjen i pričinjena je materijalna šteta”, prenosi Beta.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je potom da je u napadu poginulo 10 ljudi, uključujući tri sirijska vojnika i najmanje pet Iranaca.

To nije moglo biti nezavisno potvrđeno, a jedan iranski zvaničnik je porekao žrtve na njihovoj strani, preneo je AP.

Izrael je tokom godina stotinama puta napadao vojne mete u Siriji, povezene s Iranom i retko kad potvrđuje i diskutuje o takvim operacijama.

Ovog puta, međutim, zvaničnici su, kako izgleda, hteli da objave nalaženje bombi i osvetničke udare što je poruka Iranu i Siriji.

„Ja, ponovo, podsećam naše neprijatelje: Izrael neće tolerisati nikakve povrede svog suvereniteta ni na jednom frontu. Sirijski režim je odgovoran za ono što se dešava na njegovoj teritoriji i što dolazi s nje”, rekao je ministar odbrane Izraela Beni Ganc.

(Politika.rs)