Početna strana > Hronika > Japan uvodi zabranu ulaska iz 21 evropske zemlje i Irana u sklopu jačih mera za suzbijanje koronavirusa
Hronika

Japan uvodi zabranu ulaska iz 21 evropske zemlje i Irana u sklopu jačih mera za suzbijanje koronavirusa

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 26. mart 2020.

 TOKIO - Japan će uvesti zabranu ulaska stranim putnicima koji dolaze iz 21 evropske zemlje i Irana u sklopu jačih mera za suzbijanje novog korona virusa, izjavio je u četvrtak premijer te zemlje Šinzo Abe.

Od ponoći, onima koji su bili u bilo kojoj od 21 države, uključujući Italiju i Nemačku, do 14 dana pre dolaska u Japan, neće biti dozvoljen ulaz u zemlju, prenosi AP.

Japan je već "zatvorio vrata" stranim putnicima iz delova Kine i Južne Koreje, koje su u početku najteže pogodile epidemije Kovid-19.

Govoreći na sastanku novoosnovanog nacionalnog štaba za reagovanje na korona virus, Abe je takođe rekao da će Japan početi da traži od stranaca i svojih državljana koji stižu iz nekih zemalja jugoistočne Azije, Bliskog Istoka i Afrike da se samoizoluju 14 dana. Zahtev se odnosi na dolaske iz 11 zemalja, uključujući Indoneziju, Singapur i Tajland, kao i Izrael i Katar, koji će morati da paze na simptome kao što su visoka temperatura i kašalj, i uzdrže se od korišćenja javnog prevoza.

Ova mera biće na snazi od ponoći do kraja sledećeg meseca. Slični koraci su u toku za Sjedinjene Države i Egipat. Japan će takođe suspendovati vize koje su već izdate građanima zemalja jugoistočne Azije, Bliskog Istoka i Afrike.

Zemlje koje podležu zabrani ulaska su Andora, Austrija, Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Nemačka, Italija, Iran, Irska, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako, Holandija, Norveška, Portugal, Slovenija, Španija, Švedska , Švajcarska i Vatikan.

Epidemija korona virusa koja je prva izbila u centralnoj Kini krajem prošle godine i dalje se širi alarmantnom brzinom. Prema podacima koje je sakupio Univerzitet DŽons Hopkins, potvrđeno je više od 470.000 slučajeva širom sveta, a broj smrtnih ishoda premašio je 21.000.

(Tanjug)

 
Pristigli komentari (0)
Pošaljite komentar