Početna strana > Hronika > Jevgenij Prigožin poslao pismo američkom Trezoru, tražeći „odobrenje za otvaranje filijale ‘Vagnera’ u SAD radi poboljšanja saradnje sa američkim Ministarstvom finansija”
Hronika

Jevgenij Prigožin poslao pismo američkom Trezoru, tražeći „odobrenje za otvaranje filijale ‘Vagnera’ u SAD radi poboljšanja saradnje sa američkim Ministarstvom finansija”

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 29. januar 2023.

Šef „Vagnera” Jevgenij Prigožin poslao je pismo američkom ministru finansija DŽenet Jelen, tražeći odobrenje za otvaranje filijale „Vagnera” u SAD radi „poboljšanja saradnje sa američkim Ministarstvom finansija”.

Faksimil njegovog pisma objavljen je na Telegram kanalu Prigožinove pres službe.

„Draga gospođo DŽenet Jelen! Vagner PMC traži vaše odobrenje za otvaranje ogranka naše organizacije u Sjedinjenim Državama kako bi se poboljšala interakcija sa američkim Ministarstvom finansija“, navodi se u tekstu.

Prethodno je, odgovarajući na pitanje novinara o tome da li je pokušao da zaobiđe sankcije koje su sebi i privatnim kompanijama nametnule Evropska unija i SAD, Prigožin rekao da smatra da su takve mere nezakonite.

(euroweeklynews.com)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner