Početna strana > Hronika > Kfor: Kosovska policija u Banjskoj reagovala u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Kosovska policija, Euleks i Kfor delovali u bliskoj koordinaciji
Hronika

Kfor: Kosovska policija u Banjskoj reagovala u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Kosovska policija, Euleks i Kfor delovali u bliskoj koordinaciji

PDF Štampa El. pošta
utorak, 26. septembar 2023.

Kfor je saopštio da je Kosovska policija u Banjskoj intervenisala u skladu sa svojim ovlašćenjima za sprovođenje zakona.

„Trupe Kfora su bile prisutne u tom području, pažljivo pratile situaciju i bile spremne da reaguju ako bude potrebno“, naveli su.

Dodali su da su Kosovska policija, Euleks i Kfor delovali u bliskoj koordinaciji.

„Komandant Kfora ostaje u redovnom kontaktu sa svim stranama, uključujući Euleks, predstavnike kosovskih institucija i bezbednosnih organizacija i načelnika Generalštaba Vojske Srbije“, ističu iz Kfora.

Naglasili su da će NATO, kroz Kfor, uvek preduzimati sve neophodne radnje za održavanje bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu, „nepristrasno i u skladu sa mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine“.

„KFOR će takođe nastaviti da obezbeđuje bezbednosni okvir neophodan da bi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU napredovao. Dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU jedini je način da se reše otvorena pitanja i da se postigne trajno rešenje koje poštuje prava svih zajednica“, zaključeno je u saopštenju.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner