Početna strana > Hronika > Lebane i Leskovac: Saobraćajna policija zaustavlja vozila sa opozicionarima koji su se uputili na protest za odbranu KiM u Beogradu i upućuje ih na „vanredne tehničke preglede“
Hronika

Lebane i Leskovac: Saobraćajna policija zaustavlja vozila sa opozicionarima koji su se uputili na protest za odbranu KiM u Beogradu i upućuje ih na „vanredne tehničke preglede“

PDF Štampa El. pošta
petak, 17. mart 2023.

Članovi opozicionih stranaka koji su iz Lebana i Leskovca krenuli na današnji skup i protestnu povorku u Beogradu pod nazivom "Ne kapitulaciji", javljaju agenciji Beta da ih zaustavlja policija i da vozila upućuje na vanredne tehničke preglede.

Odbornik Zavetnika u Skupštini Opštini Lebane i član Izvršnog odbora te stranke Radovan Cvetković rekao je da je jedan autobus zaustavljen na obilaznici koja vodi ka Beogradu.

„Krenuli smo iz Leskovca organizovano. Ne da rušimo državu, već da našim vlastima pokažemo da nam je stalo do naše južne pokrajine Kosovo i Metohija. Krenuli smo na moleban i šetnju kroz Beograd“, kazao je u video poruci Cvetović, snimljenoj ispred zaustavljenog autobusa.

Kako je objasnio, zaustavljanje i praćenje policije je krenulo od samog početka, od Lebana.

„Na železničkoj stanici u Leskovcu, gde smo imali dogovor da se okupimo, i tu nas je pratila policija. Čim smo izašli na magistralni put, policija nas je zaustavila i poslala vozilo na vanredni tehnički pregled“, rekao je Cvetković.

On kaže da to nije slučaj samo u Lebanu i Leskovcu, već i u Prokuplju, gde je jedan kombi zaustavljen.

„Verovatno je naša vlast uzurpirala i policiju i na svaki mogući način želi da zaustavi narod da večeras mirnim putem šeta Beogradom, da pokažemo našim takozvanim prijateljima sa Zapada da nam nije stalo do tog nemačko-francuskog plana ili ultimatuma o južnoj srpskoj Pokrajini, takozvanoj Republici Kosovo“, poručio je Cvetković.

Skup počinje u 18.00 časova, a Cvetković veruje da će na bilo koji način stići do željenog odredišta.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner