Početna strana > Hronika > Marija Zaharova: Nalog za „hapšenje Putina“ besmislen, odluke Haškog suda nemaju nikakvog pravnog značaja za našu zemlju. Rusija nije potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i ne snosi nikakve obaveze prema njemu
Hronika

Marija Zaharova: Nalog za „hapšenje Putina“ besmislen, odluke Haškog suda nemaju nikakvog pravnog značaja za našu zemlju. Rusija nije potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i ne snosi nikakve obaveze prema njemu

PDF Štampa El. pošta
petak, 17. mart 2023.

Moskva je saopštila da je nalog za hapšenje koji je izdao Međunarodni krivični sud (MKS) u Hagu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina besmislen.

"Odluke Međunarodnog krivičnog suda nemaju nikakvog značaja za našu zemlju, uključujući i sa pravne tačke gledišta“, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Telegram kanalu.

Zaharova je navela da "Rusija nije potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i ne snosi nikakve obaveze prema njemu".

Kako RTS saznaje, predsednik Aleksandar Vučić govoriće u 18 časova i o poternici Međunarodnog krivičnog suda koja je izdata za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

(RTS, Rojters)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner