Početna strana > Hronika > Marija Zaharova: Nečuveni su pokušaji da se Rusima ograniči ulazak u EU. Evropske zemlje su više puta ograničavale ulazak čak i državljanima Rusije koji su dobili vize
Hronika

Marija Zaharova: Nečuveni su pokušaji da se Rusima ograniči ulazak u EU. Evropske zemlje su više puta ograničavale ulazak čak i državljanima Rusije koji su dobili vize

PDF Štampa El. pošta
utorak, 09. avgust 2022.

MOSKVA, 9. avgusta /TASS/. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je u utorak da je uskraćivanje ulaska u Evropsku uniju Rusima kojima su tamo potrebne medicinske usluge nečuveno.

„Situacija je jednostavno nečuvena, kada su ljudi bili povređeni u inostranstvu, na teritoriji zemalja EU, i tamo su dobili medicinsku pomoć <...> i sada im je jednostavno uskraćena mogućnost da održavaju bilo kakve humanitarne kontakte“, rekla je ona. Televizija Rusija-24.

Zaharova je rekla da su zemlje EU više puta ograničavale ulazak čak i Rusima koji su dobili vize.

Komentarišući pozive nekih evropskih zvaničnika da prestanu da izdaju vize Rusima, Zaharova je rekla da zemlje EU, s obzirom na sopstvene obaveze, nemaju pravo da ograničavaju izdavanje viza bilo kojoj grupi lica na osnovu njihove nacionalnosti. Portparolka je rekla da bi to predstavljalo nacionalizam.

(TASS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner