Početna strana > Hronika > Milan Radoičić: Ja sam lično organizovao otpor Srba u Banjskoj. O tome nisam obavestio nikoga iz političkih struktura Beograda, jer smo imali različite poglede na otpor Kurtijevom režimu
Hronika

Milan Radoičić: Ja sam lično organizovao otpor Srba u Banjskoj. O tome nisam obavestio nikoga iz političkih struktura Beograda, jer smo imali različite poglede na otpor Kurtijevom režimu

PDF Štampa El. pošta
petak, 29. septembar 2023.

Zajedno sa mojim sunarodnicima sa KiM 24. septembra došao sam u Banjsku, razlog je bio da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora Kurtijevom teroru, izjavio je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, koji je potvrdio da je podneo ostavku na to mesto.

Radoičićevo saopštenje pročitao je njegov punomoćnik, advokat Goran Petronijević.

U Radoičićevom saopštenju se dalje objašnjava njegova uloga u incidentu u Banjskoj na severu Kosova i Metohije.

„Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora i ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter niti veze sa mojim političkim angažmanom. O tome nisam obavestio nikoga, ni iz političkih struktura Beograda, niti Srba na severu KiM, niti sam imao podršku od njih, jer smo imali različite poglede na otpor Kurtijevom režimu“, stoji u Radoičićevom saopštenju koje je pročitao Petronijević.

Radoičić kaže da je razlog dolaska u Banjsku bio da „ohrabrimo naš narod, i da stvorimo uslove za ostvarenje sna o slobodi na severu Kosova i Metohije“.

Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je došlo do obračuna sa obe strane, pri čemu su poginula trojica naših drugova, naveo je Radoičić.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner