Početna strana > Hronika > Milorad Dodik na Bezbednosnom forumu u Sankt Peterburgu: RS direktno izložena pritiscima i pod stalnim sankcijama SAD
Hronika

Milorad Dodik na Bezbednosnom forumu u Sankt Peterburgu: RS direktno izložena pritiscima i pod stalnim sankcijama SAD

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. april 2024.

 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Sankt Peterburgu da je RS pod stalnim sankcijama Sjedinjenih Država i da je direktno izložena pritiscima.

„Republika Srpska je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama SAD, a mi pronalazimo načine da se izborimo sa tim problemom“, rekao je Dodik na Bezbednosnom forumu u Sankt Peterburgu.

On je ocenio da u budućnosti treba očekivati i sajber napade na državne sisteme i institucije i da treba pronaći rešenja za to.

„Potrebna je i dodatna zaštita dece i omladine od sadržaja na internetu. Mi u RS smo studiozno pristupili ovom problemu i ovaj problem zahteva dodatnu zaštitu“, kazao je Dodik, prenela je RTRS.

Učesnicima foruma, putem video linka, obratio se ruski predsednik Vladimir Putin, koji je istakao da svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u „Krokus siti holu“ kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni.

(Beta)