Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: Rusija i Kina neće dozvoliti reviziju rezolucije 1244
Hronika

Milorad Dodik: Rusija i Kina neće dozvoliti reviziju rezolucije 1244

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. jul 2020.

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da smatra da Srbija neće prihvatiti samoproglašenu nezavisnost Kosova. Takođe, niti će Rusija i Kina prihvatiti reviziju Rezolucije 1244 u Savetu bezbednosti UN.

Dodik je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio više puta da neće prihvatiti nezavisnost Kosova, kao i da dve velike sile kao što su Rusija i Kina neće prihvatiti nikakvo odvajanje, jer se zalažu za poštovanje međunarodnog prava.

Dodik je u emisiji na televiziji Pink istakao da je je Vučić postavio jedan novi pristup o Kosovu prema kojem se ne može oteti deo teritorije od jedne suverene zemlje, kao i da položaj Srbije na međunarodnom planu nikada nije bio jači.

"Ako neko dođe u poziciju da bez volje Srbije, (Kosovo) proglasi nezavisnim, zašto se na nas (RS) ne bi primenjivala ista pravila", rekao je Dodik.

Govoreći o odnosima Republike Srpske sa Srbijom, on je ponovio da su dobri, kao i sa Rusijom, i dodao da RS želi da ima takve odnose sa drugima državama u okruženjima, ali i unutar u BiH.

U kontekstu pojedinih navoda u medijima da su u nedavne antivladine proteste u Srbiji umešani Rusi, Dodik je rekao da su u pitanju lažne vesti koje se plasiraju.

 (B92)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner