Početna strana > Hronika > Miloš Vučević: Na izborima u Beogradu glasaće i odlučivaće građani naše države i naših gradova, neće stranci odlučivati ni ko je gradonačelnik, ni ministar ni ko može a ko ne da glasa
Hronika

Miloš Vučević: Na izborima u Beogradu glasaće i odlučivaće građani naše države i naših gradova, neće stranci odlučivati ni ko je gradonačelnik, ni ministar ni ko može a ko ne da glasa

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 04. mart 2024.

 Predsednik SNS Miloš Vučević napisao je na društvenoj mreži X da će na izborima u Beogradu glasati i odlučivati "građani naše države i naših gradova", a ne stranci.

„Na izborima u Beogradu glasaće i odlučivaće građani naše države i naših gradova, neće stranci odlučivati ni ko je gradonačelnik, ni ministar ni ko može a ko ne da glasa. Svi na teren, a posebno funkcioneri, u pobede! Ne damo Beograd lopovima“, napisao je Vučević na društvenoj mreži X.

Ovaj tvit nije prošao nezapaženo, pa su usledili komentari u odgovoru da će o „Beogradu odlučivati Beograđani“, da neće „odlučivati „građani naših gradova“, već isključivo građani koji imaju stalno prebivalište u Beogradu“… Neki od korisnika mreža izrazili su bojazan da će se opet ponoviti situacija od decembarskih izbora.

Podsetimo, 17. decembra, veliki broj vozila iz Republike Srpske stigao je ispred Arene u Beogradu. Kako smo izveštavali, u Areni su se nalazili  birački spiskovi, a nakon što dežurni pronađu ljude koji su došli na spisku, usmeravali su ih dalje gde treba da glasaju, odnosno na kom biračkom mestu. Šta su neki birači iz Arene rekli tada za N1, pogledajte ovde.

Podsetimo, posmatračka misija CRTA iznela je sumnju da je na izborima 17. decembra došlo do organizovanih migracija birača u obimu koji je presudno uticao na ishod izbora za Skupštinu Beograda. Na rezultat u glavnom gradu uticalo je i 30 odsto fantomskih birača, tvrdili su iz pravnog tima Srbija protiv nasilja.

CRTA je zabeležila da su organizovano pristizali birači iz raznih delova Srbije (npr. iz Pančeva, Valjeva, Čačka, Aranđelovca, Smedereva, Vršca, Novog Sada itd.), kao i sa Kosova, iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner