Početna strana > Hronika > Milutin Mrkonjić: Da je Vučić pogledao poslednjih deset mojih nastupa na svim televizijama od N1, Prve, Pinka i do RTS-a, mogao je da vidi kolika je velika moja podrška njemu
Hronika

Milutin Mrkonjić: Da je Vučić pogledao poslednjih deset mojih nastupa na svim televizijama od N1, Prve, Pinka i do RTS-a, mogao je da vidi kolika je velika moja podrška njemu

PDF Štampa El. pošta
petak, 08. novembar 2019.

„Drago mi je da me je predsednik Srbije spomenuo u obraćanju narodu. Bilo bi mi draže da je povod nešto ozbiljniji, ali nije, nažalost. Tako se moja benigna i nimalo važna izjava našla u centru pažnje“.

To kaže za Danas Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u emisiji Upitnik, da je žalosno što se Mrkonjić obrušio na SNS, a pre nekoliko meseci je ćutao kada su đilasovci pravili haos po Srbiji, kada su huligani tukli policajce u Kneza Miloša i opkoljavali Predsedništvo Srbije, ili kada su stavljali kese na glave.

Reagujući na Vučićevu tvrdnju da Mrkonjić zapravo govori ono što socijalisti misle, počasni predsednik SPS kaže za Danas da ga predsednik Srbije dugo zna i da zna da „partijski drugovi nikada nisu mogli da utiču na njega i njegove stavove u bilo kom smislu, posebno kad se radi o izjavama“.

„Žao mi je što predsednik nije u stanju da prati sve izjave moje malenkosti. Da je pogledao poslednjih deset nastupa na svim televizijama od N1, Prve, Pinka, do RTS-a, mogao je da vidi kolika je moja podrška njemu. Ne zameram njegovim saradnicima što su reagovali na moju izjavu, ali Vučić treba da razmisli zašto ga oni ne slušaju, kad kaže da im je rekao da me ne napadaju“, naglašava Mrkonjić.

On je uoči sednice Predsedništva SNS rekao za naš list da najavljeno preispitivanje saradnje Srpske napredne stranke sa koalicionim partnerima, pre svega sa SPS predstavlja stereotipan početak izborne kampanje za parlamentarne izbore. Naveo je da je svima jasno da je Socijalistička partija Srbije lojalan i korektan partner SNS i da ne radi bilo šta iza leđa naprednjacima.

(Istinomer)