Početna strana > Hronika > MSP Rusije: Zapad ne primećuje eklatantne varvarske akcije nacističkog režima u Kijevu, koji ubija civile u bolnicamaa njihovim oružjem, već se zanosi idejama o nelegalnom „tribunalu“ protiv Rusije
Hronika

MSP Rusije: Zapad ne primećuje eklatantne varvarske akcije nacističkog režima u Kijevu, koji ubija civile u bolnicamaa njihovim oružjem, već se zanosi idejama o nelegalnom „tribunalu“ protiv Rusije

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 29. januar 2023.

Zapad se nosi idejama o nelegalnom „tribunalu“ protiv Rusije, ali ne govori o suđenju Kijevu, što je pokušaj da se skrene pažnja sa sopstvene odgovornosti i dvostrukih aršina, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije povodom granatiranja bolnica u Novoajdaru i Novoj Kahovki.

„Postoje jasni dvostruki aršini. Zapadne zemlje su, zajedno sa Kijevom, izazivale bes u vezi sa provokativnim insceniranjem `zločina` ruske vojske u Buči i Irpenu, kojih u stvari nije bilo, ali tvrdoglavo ne primećuju eklatantne varvarske akcije nacističkog režima u Kijevu, koji ubija civile iz američkog, britanskog, francuskog i nemačkog oružja. Oni lebde okolo sa idejom stvaranja ilegalnog `tribunala` protiv Rusije, ali se ništa ne govori o potrebi da se ukrajinskom rukovodstvu i vojnom sudi za njihove očigledne, zapravo, svakodnevne zločine. Iza takve nespretne taktike stoji jasan pokušaj da se skrene pažnja sa sopstvene odgovornosti za njihovo ostvarenje“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo je napomenulo da „zapadnjaci i Kijev nemaju ni formalno ni moralno pravo na pomenute apsurdne optužbe protiv nas“.

Raketni udari na bolnice u Novoajdaru i Novoj Kahovki su ratni zločini Kijeva i Zapada, zbog čega će biti kažnjeni, dodalo je Ministarstvo.

„Namerno granatiranje aktivnih civilnih medicinskih objekata i ciljano ubijanje civila su teški ratni zločini kijevskog režima i njegovih zapadnih gospodara“, navodi se u saopštenju.

„Odsustvo reakcije Sjedinjenih Država i drugih zemalja NATO-a na ovo još jedno monstruozno gaženje međunarodnog humanitarnog prava od strane Kijeva još jednom potvrđuje njihovu direktnu umešanost u sukob i umešanost u zločine“, naglasile su diplomate.

Skrenuta je pažnja na ćutanje međunarodnih struktura pozvanih da daju nepristrasnu ocenu ovakvih akata.

"Sva ova dela zločinačkog bezakonja koje su počinile kijevske oružane grupe pod okriljem Zapada neće ostati nekažnjena. Ona se pažljivo beleže. Organizatori i izvršioci će dobiti neizbežnu kaznu", zaključile su diplomate.

(Vostok)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner