Početna strana > Hronika > Nemačka: Snimak terorističkog napada uživo emitovan preko vebsajta Tvič, neidentifikovani napadač na snimku sebe zvao „Anon“ i optužio Jevreje da su "koren svih problema"
Hronika

Nemačka: Snimak terorističkog napada uživo emitovan preko vebsajta Tvič, neidentifikovani napadač na snimku sebe zvao „Anon“ i optužio Jevreje da su "koren svih problema"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 09. oktobar 2019.

Vebsajt za uživo prenošenje Tvič (Twitch) saopštio je danas da je video snimak oružanog napada u istočnom nemačkom gradu Haleu u kome je ubijeno dvoje ljudi a dvoje teško ranjeno, emitovan uživo preko njihove platforme.

Kompanija je navela da je radila užurbano da ukloni taj sadržaj i dodala da će svaki nalog koji se pronadje da objavljuje ili reemituje sadržaj "ovog gnusnog čina" biti trajno suspendovan sa te platforme.

Portparolka kompanije nije mogla odmah da kaže koliko dugo je video bio emitovan, navodeći da ta platforma, filijala Amazona, istražuje tačne okolnosti njegovog objavljivanja. Očevici i vlasti javili su da je teško naoružan napadač u Haleu bezuspešno pokušao da upadne u sinagogu na sveti jevrejski dan Jom Kipur.

Čovek koji još uvek nije identifikovan pojavio se na video strimu, snimljenom na GoPro kameri, govoreći na engleskom. Rekao je da je „feminizam odgovoran za opadanje nataliteta zapadnih zemalja, koje su potom korištene kao izgovor za masovnu imigraciju“. Napadač je takođe optužio Jevreje da su "koren svih problema".

Napadač se zvao "anon" i rekao da je poricalac holokausta. Uznemirujući 35-minutni video snimak takođe prikazuje napadača kako luta ulicama, želeći da provali u sinagogu, provali u prodavnicu kebaba dok puca u ljude, kao i da puca u neodređenom pravcu.

Direktno emitovanje napada preko platformi podseća na napad na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu koji je u martu počinio ekstremno desničarski Australijanac, koji je ubio 51 osobu. On je svoj napad emitovao uživo.

(N1, RT)

Videti još: Nemačka: Pucnjava u blizini sinagoge u Haleu, ubijene dve osobe, a nekoliko ranjeno