Početna strana > Hronika > Njujork: Donald Tramp i njegova porodična firma proglašeni su odgovornim za prevaru, u okviru parnice po građanskoj tužbi
Hronika

Njujork: Donald Tramp i njegova porodična firma proglašeni su odgovornim za prevaru, u okviru parnice po građanskoj tužbi

PDF Štampa El. pošta
sreda, 27. septembar 2023.

Bivši američki predsednik Donald Tramp i njegova porodična firma proglašeni su odgovornim za prevaru, u okviru parnice po građanskoj tužbi državne tužiteljke Leticije DŽejms, koja ga je optužila da je nezakonito tvrdio da ima veću imovinu i neto vrednost.

Presudu je doneo sudija Artur Engoron iz suda države Njujork na Menhetnu, preneo je Glas Amerike.

DŽejms je tužila Trampa u septembru 2022, optužujući njega i firmu da su čitavu deceniju lagali o vrednosti svoje imovine i neto bogatstvu 45. predsednika SAD, kako bi dobili bolje uslove za bankarske kredite i osiguranje.

Ona je rekla da je Tramp uvećao sopstvenu neto vrednost za čak 2,23 milijarde dolara, a jednom merom i čak 3,6 milijardi dolara, na godišnjim finansijskim izveštajima datim bankama i osiguravajućim kompanijama.

Državna tužiteljka je rekla da imovina čija je vrednost "naduvana" obuhvata Trampovo imanje Mar-a-Lago na Floridi, njegov stan u potkrovlju kule na Menhetnu i razne poslovne zgrade i terene za golf.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner