Početna strana > Hronika > Novi Sad: Poljoprivrednici večeras ponovo blokirali Varadinski most i Bulevar Mihajla Pupina. Đorđe Grujić: Nismo prihvatili predlog Vlade Srbije jer je neozbiljan Radoslav Adamović: Blokada se nastavlja i biće permanentna
Hronika

Novi Sad: Poljoprivrednici večeras ponovo blokirali Varadinski most i Bulevar Mihajla Pupina. Đorđe Grujić: Nismo prihvatili predlog Vlade Srbije jer je neozbiljan Radoslav Adamović: Blokada se nastavlja i biće permanentna

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 11. avgust 2022.

Blokada se nastavlja i biće permanentna, čekamo da se jave, čekamo njihovu reakciju. Bili smo spremni na kompromis danas, malo je falilo da se dogovorimo, ali oni su hteli da pokažu silu. Sada ćemo mi da pokažemo našu slogu“, rekao je Adamović za N1.

Poljoprivrednici, koji treći dan protestuju ispred zgrade Vlade Vojvodine, ponovo su večeras blokirali Varadinski most i Bulevar Mihajla Pupina u centru grada.

Ispred Pokrajinske vlade čekao se i ishod razgovora u Beogradu, a pošto je stigla zvanična ponuda iz Nemanjine 11 i pročitana okupljenima, zaključeno je da dogovora nema, odnosno da je predlog Vlade neozbiljan.

Zemljoradnici su imali razgovore predsednicom tehničke Vlade Srbije Anom Brnabić u Beogradu, ali su otišli nezadovoljni ponudom koju su dobili. Naveli su da su im iz vlade ponudili 535 evra po toni kukuruza, dok su oni tražili 700 evra. Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru. Predstavnici Vlade su kazali da će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda, što je bio jedan od zahteva poljoprivrednika.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović kaže da predlog Vlade Srbije nije prihvatljiv, jer, kako je rekao, nisu hteli da prihvate dva glavna zahteva vezana za cene suncokreta i nafte.

„Mrvice koje su na ponudili ljudi nisu hteli da prihvate, nisu nas ozbiljno shvatili i bili smo prinuđeni da radikalizujemo protest. Blokada se nastavlja i biće permanentna, čekamo da se jave, čekamo njihovu reakciju. Bili smo spremni na kompromis danas, malo je falilo da se dogovorimo, ali oni su hteli da pokažu silu. Sada ćemo mi da pokažemo našu slogu“, rekao je Adamović za N1.

Poljoprivrednici nisu prihvatili predlog Vlade Srbije jer je neozbiljan, rekao je za N1 koordinator poljoprivrednika koji protestuju u Novom Sadu Đorđe Grujić. On je rekao da je predlog pročitan pred svim prisutnima, da oni zajedno odlučuju i da se niko nije složio sa tim predlogom.

(N1)