Početna strana > Hronika > Otkriven kamp sa oko 200 nelegalnih migranata kraj Tise, zaplenjeni pištolji, automatska puška, noževi i mačete
Hronika

Otkriven kamp sa oko 200 nelegalnih migranata kraj Tise, zaplenjeni pištolji, automatska puška, noževi i mačete

PDF Štampa El. pošta
sreda, 05. oktobar 2022.

 Oko 200 nelegalnih migranata nađeno je na obali reke Tise u specijalnoj policijskog akciji sprovedenoj u mestu Srpski Krstur u opštini Novi Kneževac. Pripadnici Žandarmerije i operativne udarne grupe zaplenili su i oružje i određenu količinu novca.

Migranti su otkriveni u improvizovanom kampu na obali reke Tise, policija je zaplenila tri pištolja, jednu automatsku pušku, noževe i mačete.

„Jedan broj migranata je uz pratnju policije prevezen u prihvatni centar za migrante, a jedan broj je sproveden kod nadležnog tužilaštva na dalje postupanje“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

On je dodao da „Srbija nije i nikad neće biti prostor gde će se okupljati i boraviti kriminalci i ološ koji trguje ljudima i zarađuje na njihovoj muci i patnji“.

„Svaka krijumčarska banda će biti otkrivena i razbijena, a njeni pripadnici biće kažnjeni u skladu sa zakonom Srbije. Naša država nije izazvala i nikako nije odgovorna za migrantsku krizu i neće biti parking za migrante, a posebno neće biti prostor za skupljanje ološa i bandita“, naveo je Vulin, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner