Početna strana > Hronika > Policijska uprava Grada Beograda nije odobrila skup "Nema Srbije bez Kosova i Metohije", planiran za 2. februar ispred Skupštine Srbije
Hronika

Policijska uprava Grada Beograda nije odobrila skup "Nema Srbije bez Kosova i Metohije", planiran za 2. februar ispred Skupštine Srbije

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 30. januar 2023.

Policijska uprava za grad Beograd nije odobrila skup "Nema Srbije bez Kosova i Metohije", planiran za 2. februar ispred Skupštine Srbije.

U obrazloženju policija je navela da je postupajući po prijavi okupljanja, utvrdila da ona nije blagovremena u smislu čl. 12., st.3. Zakona o javnom okupljanju i nije usklađena sa odredbama Zakona o javnom okupljanju.

U Skupštini je za taj datum najavljen početak rasprave o Kosovu i Metohiji, kojoj će prisustvovati i predsednik države Aleksandar Vučić.

Nova: Naprednjaci spremaju dolazak pred Skupštinu 2. februara

Srpska napredna stranka priprema se za dolazak predsednika Aleksandra Vučića u Skupštinu Srbije i predstavljanje evropskog predloga za Kosovo narodnim poslanicima, saznaje dnevni list Nova.

Nova piše da funkcioneri i aktivisti vladajuće partije danima rade na pripremi skupa podrške lideru naprednjaka, a izvori Nove navode da je plan da se naprednjaci okupe ispred parlamenta na dan održavanja sednice.

Prema nezavaničnim najavama, sednica Skupštine Srbije trebalo bi da počne 2. februara.

(Fonet, N1)