Početna strana > Hronika > Policijska uprava Grada Beograda nije odobrila skup "Nema Srbije bez Kosova i Metohije", planiran za 2. februar ispred Skupštine Srbije
Hronika

Policijska uprava Grada Beograda nije odobrila skup "Nema Srbije bez Kosova i Metohije", planiran za 2. februar ispred Skupštine Srbije

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 30. januar 2023.

Policijska uprava za grad Beograd nije odobrila skup "Nema Srbije bez Kosova i Metohije", planiran za 2. februar ispred Skupštine Srbije.

U obrazloženju policija je navela da je postupajući po prijavi okupljanja, utvrdila da ona nije blagovremena u smislu čl. 12., st.3. Zakona o javnom okupljanju i nije usklađena sa odredbama Zakona o javnom okupljanju.

U Skupštini je za taj datum najavljen početak rasprave o Kosovu i Metohiji, kojoj će prisustvovati i predsednik države Aleksandar Vučić.

Nova: Naprednjaci spremaju dolazak pred Skupštinu 2. februara

Srpska napredna stranka priprema se za dolazak predsednika Aleksandra Vučića u Skupštinu Srbije i predstavljanje evropskog predloga za Kosovo narodnim poslanicima, saznaje dnevni list Nova.

Nova piše da funkcioneri i aktivisti vladajuće partije danima rade na pripremi skupa podrške lideru naprednjaka, a izvori Nove navode da je plan da se naprednjaci okupe ispred parlamenta na dan održavanja sednice.

Prema nezavaničnim najavama, sednica Skupštine Srbije trebalo bi da počne 2. februara.

(Fonet, N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner