Početna strana > Hronika > Pretnje kandidatu „Biramo“ za gradonačelnika Niša Đorđu Stankoviću: Sledi ti pakovanje, a ženu i decu bolje da pošalješ van grada
Hronika

Pretnje kandidatu „Biramo“ za gradonačelnika Niša Đorđu Stankoviću: Sledi ti pakovanje, a ženu i decu bolje da pošalješ van grada

PDF Štampa El. pošta
sreda, 22. maj 2024.

Nosilac koalicione liste "Biramo Niš", Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta, tvrdi da je dobio pretnje i traži policijsku zaštitu za svoju porodicu.

„Već nekoliko godina moja porodica i ja smo pod konstantnim pritiskom i pretnjama. Prošle godine, 13. februara mi je obijena porodična kuća, opljačkana i uništen je nameštaj. Policija je bila na licu mesta, uviđaj je trajao 10 sati, znaju da je kuća narodnog poslanika ali epilog istrage se nikada nije desio. Nakon nekoliko meseci crni blidirani automobili su dežurali noću ispred moje kuće što je zabeleženo kamerama 18.8.2023. ja sam se rapitivao zbog čega to rade, ali nikada nisam dobio odgovor. Avgusta 2023. su me komšije obavestile da su goreli neki papiri ispod mog vozila ispred mog stana, pozvao sam policiju oni su napravili zapisnik“, objašnjava Stanković.

Kako kaže, medijska hajka na njega i njegovu porodicu na lokalnim i nacionalnim medijaima započela je od februara ove godine.

„Kada sam postavio pitanje zašto je Aleksandar Vučić nosilac svih lista i kada sam u Strazburu rekao da u Nišu pobeđujemo ako Aleksandar Vučić ne bude nosilac te liste tada sam bio napadnut od njega i od strane drugih medija“, navodi.

Nakon toga, kaže, u martu kada je otkrio korupciju u kojoj je umešana Dragana Sotirovski, a vezana je za gradsku upravu i javne nabavke izašao je članak o njegovoj porodici i poslovima njegove majke u Informeru.

„O svemu ovome nikada nisam pričao jer to nije moj manir, ne podržavam kalimero politiku. Nažalost, moram da obavestim javnost da se SNS tu ne zaustavlja. Jutros sam iz više nezvaničnih izvora savetovan da izmestim porodicu iz Niša. Piše „sledi ti pakovanje, priče o tvom bratu, majci i tebi, bolje da vas nema, a za tvoju ženu i decu da ih pošalješ van grada“. Ovo nisu čaršijske priče i jesu informacije jer su od ljudi kojima verujem i javno im poručujem – ja ne idem nikuda. Moja porodica ostaje sa mnom i neću da izmestim porodicu. Ovo je moj grad. Takođe, poručujem – ne napadajte moju porodicu, kao što ja ne napadam vaše“, kazao je.

Ističe da neće podleći pritiscima.

„O svemu ovome prilično sam siguran da je obavešten prvi na listi SNS u Nišu tako da ću njega smatrati odgovornim ukoliko se bilo šta od ovoga desi“, zaključio je.

„Svesni smo odavno toga da je biti opozicija u Srbiji postalo opasno, kao i da ova vlast ne preza ni od čega kako bi se obračunavala sa političkim neistomišljenicima. Ipak, nedvosmisleno poručujemo da nasilje ne sme biti legitiman način političke borbe, posebno ne pretnje koje uključuju i spominjanje dece“, navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je aktuelni režim još jednom pokazao svoje pravo nasilničko lice.

„Naša lista poručuje da nas ovakvim potezima neće zastrašiti niti zaustaviti u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, kao i da ćemo biti još odlučniji u nameri da ne prepustimo naše gradove i opštine bez borbe“, navode oni.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner