Početna strana > Hronika > Radio KiM: „Specijalno tužilaštvo Kosova“ uhapsilo Srbina M.P. zbog navodnog „ratnog zločina protiv civilnog stanovništva 1998. godine“
Hronika

Radio KiM: „Specijalno tužilaštvo Kosova“ uhapsilo Srbina M.P. zbog navodnog „ratnog zločina protiv civilnog stanovništva 1998. godine“

PDF Štampa El. pošta
petak, 29. septembar 2023.

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je uhapšen Srbin M.P, državljanin Kosova i Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Protiv M.P. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je u septembru 1998. godine u naselju Hoća Mahala u Prizrenu učestvovao u ubistvu tri civila albanske nacionalnosti koji nisu bili učesnici rata, navedeno je u saopštenju Specijalnog tužilaštva Kosova.

"Ovo delo je sankcionisano članom 142. u vezi sa članom 22. KZ. Zakon Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije kao zakonom koji je bio na snazi u vreme izvršenja krivičnog dela", dodaje su u tekstu.

Po nalogu tužioca u predmetu, okrivljenom je određena policijskog zadržavanja radi upućivanja sudiji za prethodni postupak, zaključeno je.

(Radiokim.net)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner