Početna strana > Hronika > Ramzan Kadirov: Bombardovanje dece Donbasa nije zločin, ali njihovo spasavanje je „deportacija“ Ovo nije moja izjava - tako misli sud u Hagu. Predlažem haškim parazitima da Putinu uruče Nobelovu nagradu za mir
Hronika

Ramzan Kadirov: Bombardovanje dece Donbasa nije zločin, ali njihovo spasavanje je „deportacija“ Ovo nije moja izjava - tako misli sud u Hagu. Predlažem haškim parazitima da Putinu uruče Nobelovu nagradu za mir

PDF Štampa El. pošta
subota, 18. mart 2023.

Ispostavilo se da bi bilo bolje da su stanovnici Donbasa, uključujući decu, ostali da ginu pod ukrajinskim bombama i da ni u kom slučaju nisu napustili opasnu zonu, poručio je lider Čečenije Ramzan Kadirov, komentarišući nalog Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu za hapšenje predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

"Ovo nije moja izjava, tako misli Međunarodni krivični sud u Hagu koji je spasavanje dece Donbasa definisao kao deportaciju", napisao je Kadirov i dodao da odluka suda nije čudna, već apsurdno smešna.

"Bombardovanje dece nije zločin, ali njihovo spasavanje je deportacija", zaključio je on.

Predložio je "haškim parazitima" da, za decu koja su sa ratne zone evakuisana u Rusiju, uruče Putinu Nobelovu nagradu za mir, s obzirom da su ta deca, kako je rekao, sklonjena, nahranjena i poslata u škole, dok Zapad ni ukrajinske izbeglice nije mogao da primi ljudski.

"Mada čemu da se nadamo od vas? Međunarodna sudska instanca je pokazala da nema samostalan status, spretno je pokleknula pod prekookeanskim gospodarom, u žurbi da izvrši njegove komande. Toliko joj se žurilo da mu poljubi skute da nije imala vremena ni da sredi formulaciju", primetio je Kadirov.

Prema njegovim rečima, EU, NATO, UN i druge slične organizacije i udruženja odavno su pokazale da su zavisne, pristrasne, cenzurisane i da izvršavaju naloge sinhronizovano i koje kontroliše ista ruka.

Pozvao je normalne građane Evrope, "normalne u svakom smislu, psihički zdrave", da preuzmu situaciju u svoje ruke i promene marionetske režime u svojim državama.

Poručio im je da izgrade nove države sa čistim doktrinama bez ikakvih devijacija kojima će Rusija biti prijatelj, a ne neprijatelj i koje se neće plašiti.

"Do tada se plašite", poručio je i dodao da šta god mislili i radili na Zapadu, to neće promeniti situaciju u Rusiji.

(RT Balkan)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner