Početna strana > Hronika > RTS: Indonežanin postao milioner nakon što mu je meteorit vredan skoro dva miliona dolara pao na kuću, probio krov i zario se u zemlju
Hronika

RTS: Indonežanin postao milioner nakon što mu je meteorit vredan skoro dva miliona dolara pao na kuću, probio krov i zario se u zemlju

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 19. novembar 2020.

 Indonežanin DŽosua Hutagalung postao je milioner nakon što mu je meteorit vredan skoro dva miliona dolara pao na kuću, probio krov i zario se u zemlju.

Tridesettrogodišnji stolar je u avgustu u dvorištu svoje kuće na Sumatri pravio sanduk kada je svemirski kamen pao na njegov dom i probio krov.

„Bilo je zaglušujuće i delovi kuće su se tresli. Kada sam otišao da pogledam šta se desilo primetio sam da su deo krova i nadstrešnica probijeni“, priseća se Hutagalung.

Ubrzo je pronašao i krivca – 1,8 kilograma težak meteorit zabio se oko 15 centimetara u zemlju.

Kada se na internetu pročulo za događaj, stručnjak za meteorite DŽared Kolins, koji živi na Baliju, zaputio se do DŽosue da od njega kupi kamen.

Ispostavilo se da je meteorit star 4,5 milijardi godina i da je njegove vrednost više nego dovoljna da zameni krov kuće.

Izuzetno redak tip meteorita procenjen je na više od 850 dolara po gramu.

„Otišao sam kod njega sa svim novcem koji sam uspeo da prikupim. DŽosua je pametan pregovarač“, kaže Kolins.

Mediji prenose da je indonežanski stolar dobio oko 1,5 miliona dolara za meteorit – koliko bi za 30 godina zaradio kao stolar.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner