Početna strana > Hronika > Rudi Đulijani: Ne govorim o pojedinačnim slučajevima manipulacije, postojao je centralizovani plan za masovnu izbornu prevaru u celoj zemlji. Amerikanci su izabrali Trampa, Bajden vodi zbog lažnih glasova
Hronika

Rudi Đulijani: Ne govorim o pojedinačnim slučajevima manipulacije, postojao je centralizovani plan za masovnu izbornu prevaru u celoj zemlji. Amerikanci su izabrali Trampa, Bajden vodi zbog lažnih glasova

PDF Štampa El. pošta
petak, 20. novembar 2020.

Rudi Đulijani, šef pravnog tima američkog predsednika Donalda Trampa, rekao je kako je postojala organizovana kampanja i centralizovani plan za izborne prevare koju su vodili demokrate u gradovima na čijem su čelu u ključnim državama. Naglasio je da je spisak izbornih prevara u Filadelfiji tako veliki da bi mogao "da napuni biblioteku". Najavio je još tužbi, prvo u DŽordžiji kao i u Virdžiniji, Novom Meksiku i Viskonsinu.

Svaki iskusan tužilac bi sugerisao da je postojao plan kojim je rukovođeno iz jednog centra, da se na različite načine izbori pokradu, posebno sa fokusom na velike gradove koje vode demokrate

“Kako je trajalo naše istraživanje, ispostavilo se da se ne radi o pojedinačnim prevarama po državama. Obrazac se ponavljao u brojnim državama, skoro na identičan način. I svaki iskusan tužilac bi sugerisao da je postojao plan kojim je rukovođeno iz jednog centra, da se na različite načine izbori pokradu, posebno sa fokusom na velike gradove koje vode demokrate. I posebno sa fokusom na velike gradove u kojima postoji duga istorija korupcije“, rekao je Đulijani.

On je posebno ukazao na Filadelfiju u Pensilvaniji, gde je, kako je naveo „spisak izbornih prevara toliki da bi mogao da napuni biblioteku“.

“Isto se može reći i za Detroit“, dodao je Đulijani.

„Svaki od tih gradova vode demokrate, što znači da se mogu izvući šta god da urade jer imaju izvesni nivo kontrole, a sigurno kontrolišu izborne komisije u potpunosti, mogu da kontrolišu organe reda i na nesreću imaju neke sudije koje su na njihovoj strani i koji će davati smešna i iracionalna mišljenja, samo da bi im izašli u susret“, tvrdi Đulijani.

On je naveo i kako je u Pensilvaniji zabeleženo 682.770 glasačkih listića pristiglih poštom za koje „postoje svedočenja da nisu prekontrolisani u vreme kada su stigli na biračka mesta“.

Napravili su značajne greške i uhvatili smo ih

Đulijani je optužio izborni štab DŽoa Bajdena da je „napravio najbolji tim za izborne prevare na svetu“.

“Ali napravili su značajne greške i uhvatili smo ih“, dodao je on.

Ponovio je kako je jedan od načina za izborne prevare bio to što republikanski posmatrači nisu mogli da prisustvuju brojanju glasova.

“Svaka država ima pravila o posmatračima, pogotovo za glasačke listiće poslate poštom. Posebno za njih jer se njima lakše može manipulisati, a da se to ne može iskontrolisati“, rekao je Đulijani.

Ne smemo ovim lopovima dozvoliti da ukradu izbore. Amerikanci su izabrali Trampa, ne Bajdena koji vodi zbog lažnih glasova. Dajte nam priliku da to dokažemo na sudu i hoćemo

Šef Trampovog pravnog tima objasnio je da je uvek bilo pravilo da predstavnici republikanaca i demokrata, ili drugih partija ako učestvuju na izborima, mogu da prisustvuju otvaranju koverata sa glasačkim listićima.

“To je jedini trenutak kada možete da proverite da li je bilo manipulisanja. Čim se potvrde, koverte se bacaju, jedino ostaje glasački listić. To znači da je mogao da ga pošalje Miki Maus, mrtav čovek ili ista osoba 30 puta, a sve to se dešavalo“, rekao je Đulijani.

Naveo je i da imaju na stotine svedoka, te da spremaju tužbe u DŽordžiji, najverovatnije u Arizoni, te da se dogodio „veoma značajan broj optužbi za prevare u Novom Meksiku i Virdžiniji“, kao i u Viskonsinu i Nevadi.

Đulijani najavio još tužbi, kaže da su lopovi ukrali izbore

Đulijani  je vikao na novinare i rekao da su oni trebali tražiti dokaze o izbornoj krađi, a ne lažno izveštavati kako dokaza nema.

Prema njegovim rečima u Mičigen su stizali glasovi u kamionima. Rekao je da će Trampova kampanja sutra podneti tužbu u DŽordžiji i dodao da će verovatno isto biti i u Virdžiniji, Novom Meksiku, a možda i Viskonsinu.

“Ne smemo ovim lopovima dozvoliti da ukradu izbore. Amerikanci su izabrali Trampa, ne Bajdena koji vodi zbog lažnih glasova. Dajte nam priliku da to dokažemo na sudu i hoćemo”, zaključio je Đulijani.

Donald Tramp: Povukli smo tužbu u Mičigenu jer smo pobedili

Povukli smo tužbu zato što smo pobedili, objasnio je američki predsednik Donald Tramp zašto je povučena tužba za izborne neregularnosti u Mičigenu.

Američki predsednik to je objavio na svom Tviter nalogu.

Ranije je Trampov pravni tim povukao tužbu u vezi sa prebrojavanjem glasova u Mičigenu.

To je objavio Trampov advokat Rudi Đulijani.

 “Povlačenje tužbe u Mičigenu je rezultat onoga što smo tražili, a to je da se spreči prevremeno potvrđivanje izbornih rezultata u okrugu Vejn pre nego što građani budu uvereni da je svaki legalan glas prebrojan, a nelegalan odbačen“, naveo je u saopštenju Đulijani.

Mičigen je jedna od spornih država, gde je Trampov tim tvrdio da je bilo izbornih neregularnosti.

Pored Mičigena, Tramp se oglasio i o ponovnom prebrojavanju glasova u DŽordžiji.

On je podelio video-snimak na kom republikanski kongresmen iz te države navodi kako se brojevi „kreću u predsednikovu korist“.

(Agencije)