Početna strana > Hronika > SAD objavile novi paket vojne pomoći Ukrajini od 175 miliona dolara. DŽozef Bajden: Ako Putin zauzme Ukrajinu, nastaviće dalje i napašće NATO saveznika
Hronika

SAD objavile novi paket vojne pomoći Ukrajini od 175 miliona dolara. DŽozef Bajden: Ako Putin zauzme Ukrajinu, nastaviće dalje i napašće NATO saveznika

PDF Štampa El. pošta
sreda, 06. decembar 2023.

Nakon što Rusija pobedi u specijalnoj operaciji u Ukrajini namerava da izvede napad na članice NATO-a, saopštio je predsednik SAD DŽozef Bajden u specijalnom obraćanju posvećenom Ukrajini.

„Ako Putin zauzme Ukrajinu, neće se zaustaviti. On će nastaviti dalje i napašće NATO saveznika“, rekao je Bajden, dodavši da će time SAD biti uvučene u konflikt.

On je istakao da nije spreman da okrene leđa Ukrajini i da američki Kongres treba da odobri paket pomoći Ukrajini pre nego što poslanici odu na božićni raspust sredinom meseca: to ne može da čeka.

„Upravo sam održao sastanak sa partnerima iz G7 i razgovarali smo o tom pitanju. Svi evropski lideri, svi smo spremni da podržavamo Ukrajinu“, tvrdi američki lider.

U međuvremenu, SAD su objavile novi paket vojne pomoći Ukrajini od 175 miliona dolara.

Bajden je ranije zatražio 106 milijardi dolara za pomoć Izraelu i Ukrajini, ali nije dobio neophodnu podršku u Kongresu. Gornji dom sa republikanskom većinom glasao je za dodelu pomoći samo Izraelu, ali je Senat pod kontrolom demokrata blokirao inicijativu.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner