Početna strana > Hronika > Sergej Lavrov: Žozep Borelj bez ustezanja izjavio da kijevski režim treba da bude primljen u EU što pre. Srbija, Turska i ostali će sačekati, a nacisti će biti primljeni u EU preko reda
Hronika

Sergej Lavrov: Žozep Borelj bez ustezanja izjavio da kijevski režim treba da bude primljen u EU što pre. Srbija, Turska i ostali će sačekati, a nacisti će biti primljeni u EU preko reda

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 21. septembar 2023.

 Šef evropske diplomatije Žozep Borelj predlaže da se Ukrajina primi u Evropsku uniju preko reda dok Srbija i Turska već decenijama vode pregovore o pridruženju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sednici Saveta bezbednosti svetske organizacije o Ukrajini.

„Iz Brisela se sada čuju pozivi za proširenje sastava zemalja članica EU što je moguće pre, uključujući konkretno, balkanske zemlje. Ali, glavni entuzijazam nije prisutan zbog Srbije i Turske koje decenijama vode beznadežne pregovore o stupanju u EU, već zbog Ukrajine”, objasnio je diplomata.

On je istakao da je Borelj nedavno bez ustezanja izjavio da kijevski režim treba da bude primljen u EU što pre.

„Kako kažu, za to bi bile potrebne godine, ali sada je moguće i bez bilo kakvih kriterijuma. Srbija, Turska i ostali će sačekati, a nacisti će biti primljeni u Evropsku uniju preko reda”, zaključio je Lavrov, prenosi Tanjug.

Prethodno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za „Fajnenšel tajms” da Evropska unija nikada nije Srbiji pružala toliku podršku kao Ukrajini.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner