Početna strana > Hronika > Sergej Šojgu: Letovi američkih strateških bespilotnih letelica uz obale Krima provokativnog karaktera. Rusija će nastaviti da srazmerno odgovara na sve provokacije
Hronika

Sergej Šojgu: Letovi američkih strateških bespilotnih letelica uz obale Krima provokativnog karaktera. Rusija će nastaviti da srazmerno odgovara na sve provokacije

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16. mart 2023.

Do incidenta sa američkim dronom je došlo jer SAD ne poštuju ograničenu zonu letenja koju je objavila Rusija u vezi sa sprovođenjem SVO. Osim toga, razlog su i pojačane obaveštajne aktivnosti koje SAD sprovode protiv interesa Ruske Federacije, izjavio je Šojgu.

Ruski ministar ističe da su letovi američkih strateških bespilotnih letelica uz obale Krima provokativnog karaktera, što stvara preduslove za eskalaciju situacije u zoni Crnog mora.

Rusija nije zainteresovana za takav razvoj događaja, ali će nastaviti da srazmerno odgovara na sve provokacije, ističe on.

Šojgu je zaključio da nuklearne sile treba da deluju sa najvećom odgovornošću, što podrazumeva i održavanje vojnih kanala komunikacije za diskusiju o svim kriznim situacijama.

(RT Balkan)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner