Početna strana > Hronika > Skot Riter: Ukrajinci su blizu kolapsa na frontu. Uskoro će doći do odlučujućeg trenutka kada će borbeno jedinstvo potpuno nestati, a Rusija moći da nastavi ofanzivu bez usporavanja
Hronika

Skot Riter: Ukrajinci su blizu kolapsa na frontu. Uskoro će doći do odlučujućeg trenutka kada će borbeno jedinstvo potpuno nestati, a Rusija moći da nastavi ofanzivu bez usporavanja

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 03. mart 2024.

Oružane snage Ukrajine uskoro neće biti sposobne da se odupru ruskoj vojsci, ukazao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu za jutjub kanal "Gegenpol". 

Ukrajinci su blizu kolapsa na frontu, rekao je i ocenio da će uskoro će doći do "odlučujućeg trenutka kada će borbeno jedinstvo potpuno nestati, a Rusija će moći da nastavi ofanzivu bez usporavanja".

Zbog neuspeha ukrajinskih oružanih snaga Severnoatlantska alijansa koja podržava ukrajinsku vojsku je u teškom položaju, dodao je on.

"Mislim da će za nekoliko nedelja NATO biti pod još većim pritiskom. Neće moći ni da sanjaju o pobedi, jer ukrajinske vojske neće biti", zaključio je Riter.

Poslednjih nedelja, ukrajinske oružane snage su pretrpele nekoliko većih poraza i povukle se sa ključnih utvrđenih područja.

Rusija je tokom protekle nedelje oslobodila nekoliko naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici – Pobedu, Lastočkino, Severnoje i Petrovskoje.

(RT)