Početna strana > Hronika > Suzana Grubješić: G17 nije ucenjivao nikoga zbog Zakona o informisanju
Hronika

Suzana Grubješić: G17 nije ucenjivao nikoga zbog Zakona o informisanju

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. jul 2009.

Osim toga, u pojedinim medijima se spekuliše da je podrška Zakonu o informisanju postala i oruđe političkih uslovljavanja, pa je u tom kontekstu navođeno da poslanici G17 plus, ukoliko ne bude izglasan Zakon o informisanju, neće podržati ni preostala 23 zakona koji su na predlog Vlade već u proceduri.

Šefica njihove poslaničke grupe Suzana Grubješić to demantuje i tvrdi da će Vlada – položiti ispit.

“To su zaista spekulacije o tome da Zakon, prvo neće proći, a drugo da je G17 plus na bilo koji način uslovljavao, ili još drastičnije rečeno, ucenjivao bilo koga u koaliciji. To nismo nikada radili, pa nećemo ni ovaj put”, kaže Grubješićeva.

“Zakon o informisanju će svakako proći, biće izglasan sa dovoljnom većinom glasova vladajuće koalicije, tako da se apsolutno ne postavlja pitanje glasanja za celu sednicu”, navodi ona.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, koji je u jednom dnevnom listu označen kao osoba na koju je predsednik G17 plus vršio pritisak kako bi glasao za zakon, naveo je da on tako nešto nikada ne bi izjavio, niti potvrdio.

“Nisam rekao da neko iz G17 vrši pritisak na mene, niti me je iko zvao, osim da je bila budžetska inspekcija u zoološkom vrtu u Jagodini”, kazao je Marković novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da inače predloženi zakon neće podržati.

Šef poslaničke grupe SPS-a Branko Ružić rekao je novinarima da G17 plus, kao predlagač zakona, ne vrši niti može da vrši bilo kakav pritisak na ostale poslaničke grupe da glasaju za ponuđeni zakonski predlog.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da će predložene izmene zakona "proći" u Skupštini, jer veruje da većina, čak i oni koji govore da će se organizovati da zakon ne prođe, smatra da je neophodno urediti medijski prostor u Srbiji.

Upitana da li bi obaranje zakona značilo i pad vlade, ona je odgovorila odrečno.

(B92)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner