Početna strana > Hronika > Tehnički organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" potpisali u Skupštini Srbije "Dogovor za pobedu"
Hronika

Tehnički organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" potpisali u Skupštini Srbije "Dogovor za pobedu"

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 21. septembar 2023.

 Tehnički organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" potpisali su danas u Skupštini Srbije "Dogovor za pobedu".

Poslanik „Zeleno-levog kluba“ Radomir Lazović izjavio je na konferenciji za novinare pre koje je potpisan ovaj sporazum, da se Srbija nalazi u dubokoj krizi iz koje su jedini izlaz – izbori.

On je pročitao i deo ovog sporazuma opozicije.

„Svedočimo sve težem položaju građana, ogromnom rastu cena, korupciji i kriminalu koji su povezani s vladajućom garniturom. Zahtevamo hitno održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine, kako bi opozicija kao prvi korak nakon smene režima zaustavila dalje urušavanje društva u svakom aspektu“, naglasio je Lazović.

Prema njegovim rečima, kako bi opozicija na izborima ostvarila pobedu, smatraju da je „neophodan dogovor svih opozicionih učesnika i okretanje oštrice kritike ka kriminalnoj vlasti“.

„Zahvalio bih svima na zajedničkom radu, na strpljenju, saradnji i na zajedničkim naporima da dođemo do Dogovora za pobedu. Organizatori protesta ‘Srbija protiv nasilja’ usaglasili su i pozvali na saradnju sve opozicione izborne liste na saradnju“, naglasio je Lazović.

Kako je rekao, saradnja koja je potpisana podrazumeva „uvažavanje i nenapadanje opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog režima, kontrolu izbora, sve što je potrebno za pobedu“.

„Nismo se sakupili zbog najboljeg rezultata, već zbog pobede. I zato tražimo ne podršku građana, već uključivanje građana, da svi zajedno damo koliko možemo da se izborimo za život u normalnoj državi“, izjavio je Lazović.

(N1)
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner